Gecertificeerde RWA-installatie in woonzorgcomplex De La Salle

Voor het woonzorgcentrum De La Salle in Cuijk ontwikkelde Colt de brandveiligheidsvoorziening en een RWA-installatie als ventilatiesysteem. Hierdoor kunnen de bewoners veilig en in een prettige leefomgeving van hun oude dag genieten. 

Colt ontwierp RWA-installatie

Het appartementencomplex, op een ontwikkelingslocatie in het centrum van Cuijk, bestaat uit meerdere bouwlagen. Reden voor de aannemer om Colt te kiezen voor de brandveiligheidsvoorziening, de specialist die zowel een kwalitatief hoogwaardig systeem kan leveren als ook het gehele goedkeuringstraject met de brandweer kan uitvoeren. Colt is een officieel erkend NCP rookbeheersingsbedrijf en de deskundigen van Colt zijn dan ook bekend met alle onderdelen van het stappenplan om een certificaat te verkrijgen. Bovendien zijn dankzij een goed ontworpen RWA-installatie forse bouwkundige bezuinigingen mogelijk. Met name op het gebied van brandwerende voorzieningen.

Niet alleen RWA maar ook dagelijkse ventilatie

In zorgcentrum De La Salle ging Colt als volgt te werk. De 32 seniorenappartementen zijn verbonden door een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte. In dit atrium zorgen 10 glazen piramides voor comfortabel natuurlijk daglicht. Colt leverde deze glaskappen, vervaardigd van speciaal warmtewerend glas. Glas, dat veel daglicht doorlaat en tegelijkertijd weinig warmte opwekt. In iedere piramide integreerde Colt vier automatische rook- en warmte-afvoersystemen van het type Firelight. Een van de grootste voordelen van dit type is de energie-efficiëntie en de extreem lage luchtweerstand.  De luiken van de Firelight kunnen op verschillende manieren worden bediend. Voor de noodzakelijke luchttoevoer installeerde Colt in de gevel een natuurlijk ventilatiesysteem van het type Coltlite. De jaloezieën van dit systeem werden uitgevoerd met speciaal getint glas. De gehele installatie is persluchtbediend. Een groot voordeel is dat het systeem ook gebruikt kan worden voor de dagelijkse ventilatie, en dat op een elegante manier. De jaloeziën kunnen snel worden geopend en vormen geen obstakel voor mensen die een gebouw snel moeten verlaten. De motoren kunnen zo worden geplaatst dat ze niet of nauwelijks zichtbaar zijn. 

Voormalig klooster De La Salle

Rond de oude kapel van het voormalige klooster van de broeders van De La Salle in Cuijk is een nieuw woonzorgcentrum verrezen. Als een hoefijzer rond de kapel ligt een grote hal met daaromheen galerijen waarin appartementen zijn ondergebracht. Een gedeelte van de appartementen is bestemd voor de broeders, en ander deel voor senioren.

Project
Download case study
© 2020 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions