Colt brandveiligheid - rookbeheersing en RWA in winkels en bouwmarkten

Grote winkels, supermarkten, discounters en bouwmarkten kenmerken zich door een grote onverdeelde ruimte. Het rookbeheersingsysteem maakt grotere brandcompartimenten mogelijk en zorgt in geval van brand voor een veilige vluchtweg voor aanwezige personen, voor minder schade aan gebouwen en goederen en biedt de brandweer direct zicht op de brandhaard.

Colt brandveiligheid - rookbeheersing en RWA in winkels en bouwmarkten
Colt brandveiligheid - rookbeheersing en RWA in winkels en bouwmarkten

Rookbeheersing en RWA in winkels en bouwmarkten

  • Veilige langere vluchtweg
  • Grotere brandcompartimenten
  • Bescherming staalconstructie
  • Bescherming goederen
  • Eenvoudiger inzet hulpdiensten

Met name in bouwmarkten, supermarkten en de discounter branche bestaat de wens om klanten effectief en gericht te laten winkelen in één grote onverdeelde ruimte. Een ruimte die de maximaal toegestane grootte van een brandcompartiment  en/of de maximale toegestane lengte van de vluchtweg overschrijdt. Toepassing van een rookbeheersingsysteem en RWA maakt dit toch mogelijk.

Bouwbesluit en gelijkwaardigheid

Wanneer men niet kan voldoen aan de in het Bouwbesluit vermelde eisen, moet een zelfde mate van gelijkwaardigheid gecreëerd worden.

Met het toepassen van een rookbeheersingsysteem of Rook- en Warmte Afvoersysteem (RWA) kan in een groot aantal gevallen de vereiste gelijkwaardigheid worden geboden.

Download de brochure
© 2020 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions