Gevel- en rookbeheersingssysteem geïnstalleerd - Wembley Stadium, Londen

Colt heeft een gevelsysteem en een rookbeheersingssysteem geleverd en geïnstalleerd.

Met 90.000 zitplaatsen is Wembley Stadium het grootste overdekte voetbalstadion in de wereld. Kenmerkend aan dit nieuwe stadion is zijn gedeeltelijk uitschuifbare dak, ondersteund door een spectaculaire 133 meter hoge boog.

Totaal klimaatsysteem

Colt voorzag het Wembley Stadium van architectonische roostersystemen, raamroosters en rookdetectiesystemen in vier afzonderlijke projecten. Aangrenzend aan de lobby bij de hoofdingang heeft Colt op twee verdiepingen, 32 Coltlite ventilatie- en rookbeheersingseenheden geïnstalleerd.

Aan de voorzijde van de acht aanwezige hoofdbrandtrappen, heeft Colt FCO-ventilatieroosters en overdruk jaloeziekleppenaangebracht als rookbeheersingsschema.

Op de zesde verdieping heeft Colt ERD geëxtrudeerde gevelbekleding- en buitenluchtroosters aangebracht die voor ventilatie in de kiosken zorgen. Deze gevelbekleding is toegepast in het hele stadion.

Colt heeft daarnaast toevoer- en afzuigventilatie aangebracht in de vorm van gebogen roostersystemen voor zes zogenaamde podsin de hal, die de technische ruimtes op de lagere verdiepingen ventileren. Elke pod is tussen de zes en tien meter lang. Colt Calm-R  akoestische roostersystemen en -deuren zijn geïnstalleerd om de noodzakelijke akoestische demping te bieden.

Project Details
© 2020 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions