Weatherlite, Opstandsysteem voor ventilatie in weer en wind

Het gepatenteerde Colt opstand-systeem bestaat uit een onderhoudsarme lichtgewicht aluminiumconstructie die gemakkelijk te bouwen is. Het systeem beschikt over geïntegreerde aerodynamische vormgegeven regelkleppen die geopend worden wanneer de normale ventilatie-eenheid gesloten is. Deze ventilatie-eenheid is bovenop de Weatherlite geplaatst. Op deze manier kan continu, ook tijdens neerslag, geventileerd worden.

Opstandsysteem voor ventilatie in weer en wind
Opstandsysteem voor ventilatie in weer en wind
Natuurlijke ventilatiesystemen
Natuurlijke ventilatiesystemen

Toepassing

Het systeem wordt toegepast in natuurlijke ventilatiesystemen, Rook- en Warmte Afvoer (RWA)systemen en in lichtstraten. Voor Nieuwbouw en renovatie.

Montage

Het Weatherlite opstandsysteem wordt door gespecialiseerde Colt montageteams in een dak of sheddak geplaatst. Omdat de opstand als individueel component werd geconstrueerd, is de montage eenvoudig, probleemloos en snel.

Besturing

De besturing geschiedt door middel van twee persluchtcilinders, zowel bij nieuwe installaties als bij installatie in reeds bestaande natuurlijke ventilatiesystemen. De regelkleppen zijn voorzien van rubber afdichtingen.

Deze kleppen worden geopend bij neerslag. Bij mooi weer gaan ze dicht en wordt er geventileerd door middel van de ventilatie-eenheid die boven de Weatherlite geplaatst is.

Weatherlite kenmerken en voordelen

Een nieuwe installatie of een reeds bestaande installatie voorzien van de Weatherlite biedt enkele duidelijke voordelen: Zeer sterke ventilatie bij mooi weer, continue ventilatie ook bij wind en regenbuien, nachtkoeling naar wens, Rook- en Warmte-Afvoer in geval van brand en een energievrije en kosteloze natuurlijke werking. RWA-systemen blijven ook na een renovatie met Weatherlite voldoen aan alle eisen.

Service en onderhoud

Voor het weatherlite systeem biedt Colt u uitgebreide service en onderhoudsmogelijkheden. Hierbij kunt u er voor kiezen de betreffende installatie op afroep of op contractbasis te laten onderhouden. Dit geldt voor alle Colt installaties zowel als installaties van derden.

Download de brochure
© 2020 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions