Een klimaatsysteem dat warmte afvoert en frisse lucht toelaat bij VNV

Een prettig klimaat voor mens en machine

VNV Media Printing koos voor een Colt ventilatieconcept in de drukkerij en voor de Colt Caloris in de kantoren. Zeker in een drukkerij is een juist klimaat van groot belang. Een constante temperatuur is niet alleen het beste voor de machines, ook de kwaliteit van het drukwerk blijft hiermee gewaarborgd.

Ventilatie-installatie in de drukkerij

Colt installeerde in de drukkerij van VNV Media Printing een ventilatie-installatie waarbij door middel van luchtbehandelingskasten verse lucht naar binnen wordt gevoerd. Via luchtslangen van textiel wordt de lucht binnen verspreid. De natuurlijke brandventilatie-eenheden in het dak voeren de warme lucht af. Als het regent blijven deze eenheden gesloten en worden twee krachtige mechanische luchtafvoerventilatoren ingeschakeld. Gasheaters zorgen indien nodig voor extra verwarming. De regeling is gecentraliseerd zodat ventilatie en verwarming elkaar nooit kunnen tegenwerken. 

Colt Caloris op kantoor

In de kantoren installeerde Colt het Calorissysteem. Met dit compacte systeem kan men de temperatuur in iedere ruimte individueel beheersen en kiezen voor koelen, verwarmen en ventileren. Bovendien is Colt Caloris bijzonder milieuvriendelijk: het is gebaseerd op een moderne warmtepomptechniek, gebruikt in plaats van koelvloeistof water als energiedrager, het systeem kent een zeer hoog rendement, levert 90% warmteterugwinning en zorgt voor warmte- en koudeopslag in het gebouw. 

Over VNV Media Printing

In de 10 jaar dat VNV Media Printing bestaat, is het bedrijf uitgegroeid van een klein familiebedrijf tot een grote moderne drukkerij. Naast de drukkerij in Wildert (België) maakt ook de uitgeverij Control Media in Breda deel uit van VNV Media Printing. Het huidige VNV Media Printing is gespecialiseerd in vellen offset met het formaat 70 x 100. 

Project Details
  • Project: VNV Media Printing
  • Plaats: Wildert / België
  • Colt systeem:
    • Klimaattechniek
  • Colt Concept:
    • Luchtbehandeling, natuurlijke en mechanische  luchtafvoer en gasheaters in de drukkerij. Colt Caloris ® WRF  in de kantoren.
Download case study
Projecten
© 2020 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions