Spierings Kranen: Lasdampafzuiging op basis van verontreinging

Meer vervuiling, meer luchtverversing

Schone lucht zonder hinderlijke tocht en ook nog eens energiezuinig: deze belofte maakte Colt met de installatie van een lasdampconcept bij Spierings Mobile Cranes helemaal waar. De marktleider in mobiele bouwkranen moest voldoen aan de nieuwe ventilatienorm MAC 1mg/m3. In de vorm van een elftal klimaatstraten zorgde Colt ervoor dat Spierings aan de nieuwste eisen kon voldoen.

Energiezuinig lasdampconcept

In 2000 verhuisde Spierings naar een nieuw pand in het Brabantse Oss. Het pand was weliswaar voorzien van een afzuigingssysteem maar deze werkte niet naar behoren. Om de lucht voldoende te verversen waren dermate hoge luchtsnelheden nodig, dat het ging tochten. Met 11 klimaatstraten van Colt, die zorgen voor de luchttoevoer, een mengsel van recirculatielucht en verse buitenlucht is een ventilatiecapaciteit van 200.000 m3/uur gerealiseerd. Luchtafvoer vindt plaats met behulp van mechanische luchtafvoerventilatoren en natuurlijke spuitventilatie-eenheden in het dak.

Efficiënte afzuiging

Het concept van de installatie is mechanisch met natuurlijke spuitventilatie voor piekbelastingen, luchttoevoer, luchtafvoer en warmteterugwinning. Op koude dagen wordt er met de juiste instelling weinig 'weggestookt', op warme dagen wordt koele buitenlucht ingeblazen. Het systeem kan veel lucht met weinig drukverlies verversen en is daarmee energiezuinig. Bovendien is er geen stromingsverlies van lucht die door kanalen gevoerd wordt.

Over Spierings Mobile Cranes

Spierings Kranen BV, in 1987 begonnen als eenmansbedrijf dat service verleende aan bouw- en torenkranen op rupsen en trucks, is in de loop der jaren uitgegroeid tot marktleider op het gebied van mobiele bouwkranen in Europa. Inmiddels vonden zo´n 800 kranen hun weg in Europa, Azië en Afrika.  Het bedrijf heeft naast vestigingen in Nederland ook servicepunten en werkplaatsen in Groot-Brittannië en Zwitserland. Bij Spierings werken circa 170 medewerkers.

Project Details
Download case study
Brochure
Projecten
© 2020 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions