RWA-systeem voor Shimano

Brandveiligheidseisen aangescherpt

Toen het pand van Shimano in Nunspeet in 1990 volledig afbrandde, kwam de brandweer voor de nieuwbouw met een aangescherpt eisenpakket, inclusief brandmeldinstallatie en RWA-systeem. 11.000 vierkante meter magazijn en kantoren moest worden voorzien van een goed werkend brandveiligheidssysteem.
Een onafhankelijk adviesbureau maakte een vuurlastberekening en bepaalde hoe groot de rook- en warmteafvoercomponenten mogen zijn. Vervolgens ging Colt aan de slag en installeerde een RWA-systeem.

Natuurlijke ventilatie dankzij RWA-systeem

RWA bleek voor Shimano de voordeligste oplossing, die ook nog eens goed aansloot op het reeds aanwezige preventiesysteem. In de zomer wordt het systeem ook gebruikt voor natuurlijke ventilatie, en is daarmee een aanvulling op het ter verkoeling natspuiten van het dak. Het principe achter natuurlijke ventilatie is eenvoudig: het is gebaseerd op het feit dat warme lucht opstijgt. Ventilatieroosters in het dak zorgen dat deze lucht wordt afgevoerd. Op een lager niveau zorgen ventilatieopeningen voor de toevoer van verse lucht. 

Shimano

Het van oorsprong Japanse metaalverwerkend bedrijf is sinds de oprichting in 1921 wereldwijd vertegenwoordigd. Het is gespecialiseerd in de productie van vismateriaal, roeimateriaal en fietsonderdelen. Het hoofdkantoor van Shimano Europe Holding BV is gevestigd in Nunspeet. Hier is de handelsfirma ondergebracht van waaruit alle agenten in Europa voorzien worden van de producten.

Project
Download case study
© 2020 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions