Woonzorgcentrum uitgerust met overdrukinstallatie

Veilige thuishaven voor senioren dankzij rookbeheersingssysteem

Colt installeerde een overdrukinstallatie in Servicecentrum Het Laar, een zorgcentrum, waar 390 ouderen, 300 medewerkers en 130 vrijwilligers wonen en werken. In een woonzorgcentrum waar zoveel mensen wonen en werken, is een veilige leefomgeving broodnodig. Met de inbouw van een overdrukinstallatie leverde Colt hieraan een belangrijke bijdrage.

Overdrukinstallatie creëert veilige vluchtweg

De hoge, oude galerijflat stamt uit 1973 en was oorspronkelijk een serviceflat die anderhalf jaar na ingebruikname een verzorgingshuisfunctie kreeg. Het Laar werkte samen met Colt een programma van eisen (PvE) uit en keek tegelijkertijd naar de positionering en praktische toepassing van de installatie.

Daarnaast werd het interieur opgefrist, het gebouw voorzien van een geheel nieuwe buitenschil en uitgerust met een overdrukinstallatie. Daartoe zocht Colt al vroeg de samenwerking met R2B, de keurende instantie die ieder jaar de brandmeldinstallatie controleert en ook de nieuwe installatie zal certificeren. Daarmee voldoet de installatie aan de geldende criteria en regelgeving. Een veilig gevoel voor het zorgcentrum, haar bewoners en medewerkers.

Servicecentrum Het Laar

Vanuit wonen de zorg benaderen. Dat is het principe achter Servicecentrum Het Laar in Tilburg. Het woonzorgcentrum bestaat uit 95 huurappartementen. Elke oudere heeft hier een eigen voordeur en kan gebruik maken van zorg op maat, van een lichte steun in de rug tot en met intensieve verpleging en behandeling.

Project
Download case study
© 2020 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions