Caloris®WRF ondersteunt water en koude opslagsystemen bij het Ramada Jarvis Hotel

Bij de renovatie van het Ramada Jarvis Hotel in Heathrow wordt het Caloris ®WRF -airconditioningssysteem van Colt geïnstalleerd. (WRF = Water Refrigerant Flow). Het einde van de werkzaamheden is voorzien in oktober 2008.
De keuze viel op Caloris®WRF omdat dit systeem compatibel is met WKO-technologie (Warmte- en Koude Opslag) en omdat Caloris®WRF energie-kosten- en ruimtebesparend is. De luchtwarmtepomp van het Caloris®WRF -systeem fungeert bovendien als ondersteuning voor het WKO-systeem.

Caloris®WRF ondersteunt water en koude opslagsystemen bij het Ramada Jarvis Hotel
Caloris®WRF ondersteunt water en koude opslagsystemen bij het Ramada Jarvis Hotel

De Caloris®WRF-binnenunits worden in alle 230 kamers van het hotel geïnstalleerd. Daarnaast zijn er twee Caloris®WRF buitenunits gecombineerd met het WKO-systeem. WKO-systemen behoren tot de meest efficiënte energiesystemen voor het verwarmen en koelen van gebouwen en leveren hoge prestatiecoëfficiënten(COP). De prestatie-coëfficiënt van Caloris®WRF bedraagt ongeveer 5; de combinatie van deze twee technologieën biedt dus een zeer efficiënte energieoplossing.

Naast het feit dat het Caloris®WRF-concept kan worden gecombineerd met WKO-systemen, is het bij uitstek geschikt voor toepassingen in hotels vanwege het revolutionaire ontwerp: Caloris®WRFkan gedecentraliseerd en lokaal vanuit elke hotelkamer worden bediend al naar-gelang de wensen van de gasten. Bovendien blinken de horizontale binnenunits uit ten opzichte van de concurrentie door het lage geluidsniveau en de platte vorm.

Het verschil tussen Caloris®WRF van Colt en VRF/VRV-achtige airconditio-ning systemen van derden is dat Caloris®WRF gebruik maakt van water om de energie over de verschillende warmte-pompen binnenshuis te verdelen en er geen koudemiddel door het gebouw wordt getransporteerd. Hierdoor is slechts een geringe hoeveel-heid koudemiddel vereist, zodat uit oogpunt van veiligheid een eventueel vereist F-lekgasdetectiesysteem niet nodig is.

De gehele binneninstallatie is qua installatie en onderhoud niet F-Gas plichtig. Elke unit werkt onafhankelijk, waardoor een eventuele storing een-voudig kan worden opgespoord en de rest van het systeem volledig in bedrijf blijft. Door de geringe benodigde ruimte voor de nieuwe installatie is er in de linnen-kamer, waar voorheen de warmtewisselaars waren opgesteld, aanzienlijk meer nuttig vloeroppervlak vrijgekomen.

Project Details
© 2018 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions
Onze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken deze cookies voor webstatistieken, het verbeteren van het gebruiksgemak van de site en om passende aanbiedingen te doen van onze eigen producten en diensten. Lees meer...