Caloris®WRF ondersteunt water en koude opslagsystemen bij het Ramada Jarvis Hotel

Bij de renovatie van het Ramada Jarvis Hotel in Heathrow wordt het Caloris ®WRF -airconditioningssysteem van Colt geïnstalleerd. (WRF = Water Refrigerant Flow). Het einde van de werkzaamheden is voorzien in oktober 2008.
De keuze viel op Caloris®WRF omdat dit systeem compatibel is met WKO-technologie (Warmte- en Koude Opslag) en omdat Caloris®WRF energie-kosten- en ruimtebesparend is. De luchtwarmtepomp van het Caloris®WRF -systeem fungeert bovendien als ondersteuning voor het WKO-systeem.

Caloris®WRF ondersteunt water en koude opslagsystemen bij het Ramada Jarvis Hotel
Caloris®WRF ondersteunt water en koude opslagsystemen bij het Ramada Jarvis Hotel

De Caloris®WRF-binnenunits worden in alle 230 kamers van het hotel geïnstalleerd. Daarnaast zijn er twee Caloris®WRF buitenunits gecombineerd met het WKO-systeem. WKO-systemen behoren tot de meest efficiënte energiesystemen voor het verwarmen en koelen van gebouwen en leveren hoge prestatiecoëfficiënten(COP). De prestatie-coëfficiënt van Caloris®WRF bedraagt ongeveer 5; de combinatie van deze twee technologieën biedt dus een zeer efficiënte energieoplossing.

Naast het feit dat het Caloris®WRF-concept kan worden gecombineerd met WKO-systemen, is het bij uitstek geschikt voor toepassingen in hotels vanwege het revolutionaire ontwerp: Caloris®WRFkan gedecentraliseerd en lokaal vanuit elke hotelkamer worden bediend al naar-gelang de wensen van de gasten. Bovendien blinken de horizontale binnenunits uit ten opzichte van de concurrentie door het lage geluidsniveau en de platte vorm.

Het verschil tussen Caloris®WRF van Colt en VRF/VRV-achtige airconditio-ning systemen van derden is dat Caloris®WRF gebruik maakt van water om de energie over de verschillende warmte-pompen binnenshuis te verdelen en er geen koudemiddel door het gebouw wordt getransporteerd. Hierdoor is slechts een geringe hoeveel-heid koudemiddel vereist, zodat uit oogpunt van veiligheid een eventueel vereist F-lekgasdetectiesysteem niet nodig is.

De gehele binneninstallatie is qua installatie en onderhoud niet F-Gas plichtig. Elke unit werkt onafhankelijk, waardoor een eventuele storing een-voudig kan worden opgespoord en de rest van het systeem volledig in bedrijf blijft. Door de geringe benodigde ruimte voor de nieuwe installatie is er in de linnen-kamer, waar voorheen de warmtewisselaars waren opgesteld, aanzienlijk meer nuttig vloeroppervlak vrijgekomen.

Project Details
© 2020 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions