Een perfecte temperatuur en luchtvochtigheid in Breda

Koelen, verwarmen of ventileren met het Caloris-systeem

Voor het nieuwe onderkomen van NPN Drukkers zorgde Colt met haar klimaatsysteem voor een aangenaam klimaat en een goede luchtvochtigheid. Twee belangrijke aspecten binnen een drukkerij, waar gewerkt wordt met een natuurproduct als papier. 

Constante luchtvochtigheid en temperatuur

Om de kwaliteit van papier te waarborgen is een constante luchtvochtigheid van 51-52% vereist en een temperatuur van rond de 20 °C. Het ventilatie- en koelingssysteem van Colt komt aan deze eisen tegemoet. In de zomer blijft de temperatuur in de drukkerij zo’n 3 á 4 graden onder de buitentemperatuur. De warmte van de drukpersen wordt via het dak afgevoerd. De pompen worden glycol gekoeld, waardoor het klimaat ook in de zomer beter beheerst kan worden. In het Colt-systeem zijn de verschillende systemen voor verwarming en koeling aan elkaar gekoppeld en worden automatisch aangestuurd. 

Ieder kantoor een eigen klimaat met Caloris

Dankzij het innovatieve, slimme Caloris-systeem van Colt beschikt iedere werknemer over een eigen klimaat op zijn kantoor. Met één compact systeem kan men in iedere ruimte individueel de temperatuur beheersen en kiezen voor koelen, verwarmen of ventileren. Het gehele systeem is milieuvriendelijk en wordt esthetisch in het gebouw en plafond weggewerkt, een cv-ketel is overbodig. 

Over NPN drukkers in Breda

NPN Drukkers in Breda is opgericht in 1990 en beschikt over een eigen uitgeverij en een eigen mailbedrijf. De drukkerij vervaardigt kwalitatief hoogwaardig drukwerk voornamelijk voor promotionele doeleinden.

Project Details
Projecten
© 2020 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions