Colt Coltlite CLST wint de Red Dot: Best of the Best Award

Prijs voor baanbrekend design: Colt Coltlite CLST wint de Red Dot: Best of the Best Award

Kleve, 9 april 2018: De Red Dot jury is eruit. Nadat tijdens een meerdaags beoordelingsproces alle ingezonden producten afzonderlijk werden getest en geëvalueerd, wint het lamellenrooster Coltlite CLST van Colt de belangrijkste prijs van de wedstrijd, namelijk de Red Dot: Best of the Best. De deskundigencommissie reikt het internationaal erkende kwaliteitszegel uitsluitend uit aan de beste producten binnen een categorie.

De Coltlite CLST lamellenroosters zijn de nieuwste producten in de Coltlite-serie. Coltlite CLST is esthetisch, hoogwaardig en een effectieve oplossing voor veeleisende klanten.

Het elegante lamellenrooster van hoge kwaliteit zorgt voor natuurlijke ventilatie en voldoet aan hoge eisen die worden gesteld aan een aangenaam dagelijks ruimteklimaat. Tegelijkertijd kan het rooster in de gevel worden geïntegreerd, zonder dat de esthetiek van het gebouw wordt aangetast. Integendeel: de architectuur van gevels wordt verbeterd.

Het kwalitatief hoogwaardige ventilatiesysteem biedt van buiten gezien een volkomen vlakke glazen optiek. De thermisch gescheiden profielen, waarin de lamellen zijn geïntegreerd, zijn alleen van binnen zichtbaar. De lamellen, met een maximale openingshoek van 90 graden, bestaan uit dubbelglas (driedubbelglas), wat bepalend is voor de optiek van de Coltlite CLST. De lamellen worden aangedreven via elektrische of handmatige aandrijvingen.

De Coltlite CLST is getest in overeenstemming met de productnorm voor vensters en deuren conform EN 14351-1.

Evaluatieplatform voor goed design

De Red Dot Award: Product Design, dat al sinds 1955 bestaat, wijst elk jaar de beste producten van het jaar aan. In 2018 hebben designers en producenten uit 59 landen meer dan 6300 objecten ingezonden om mee te doen aan de wedstrijd. Geheel volgens het motto "In search of good design and innovation" beoordeelde een ca. 40-koppige jury elk product afzonderlijk. De strenge beoordelingscriteria, zoals mate van innovatie, functionaliteit, formele kwaliteit, ergonomie en duurzaamheid, vormen een oriëntatiekader voor de deskundige juryleden.  

Er zijn drie verschillende prijzencategorieën: De Red Dot: Best of the Best is voor de beste producten binnen een categorie. Slechts 1% van de inzendingen won deze prijs. De Red Dot is de prijs voor hoge designkwaliteit, terwijl de Honourable Mention is bedoeld voor een product met een bijzonder goed omgezet designaspect. 

"Het winnen van de Red Dot: Best of the Best-prijs is een erkenning voor een fantastische prestatie op het gebied van design. De winnende producten onderscheiden zich allemaal door een baanbrekende symbiose van esthetiek en functionaliteit. Dat slechts zo weinig inzendingen de hoogste prijs krijgen, getuigt van de consequentie van de beoordelingscriteria van de wedstrijd. Ik wil de prijswinnaars van harte feliciteren met hun succes", aldus Professor Dr. Peter Zec, oprichter en CEO van de Red Dot Awards.

Prijsuitreiking

Op 9 juli 2018 mag Colt de prijs op het Red Dot Gala in ontvangst nemen. Tijdens de prijsuitreiking in het Aalto-Theater, het operagebouw in Essen, nemen de Red Dot: Best of the Best-prijswinnaars hun verdiende trofee op het podium in ontvangst. Op de aansluitende Designers‘ Night in het Red Dot Design Museum Essen ontvangen de Red Dot-winnaars hun oorkonde en kunnen ze hun succes te midden van de winnende producten vieren, want de aftershow-party is tegelijkertijd de opening van de winnaarsexpositie. Vier weken lang loopt de speciale expositie "Design on Stage – Winners Red Dot Award: Product Design 2018" met de winnende innovaties in 's werelds grootste tentoonstelling van modern design.  

Op de dag van het Red Dot Gala verschijnt ook het Red Dot Design Yearbook 2018/2019, dat alle winnende producten van het jaar presenteert. Daarnaast zijn deze vanaf dat moment te zien in de online-expositie, de Red Dot-app en op Red Dot 21.

Ga terug

© 2020 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions