Natuurlijke RWA-eenheid/afsluitkleppen Meteor

De Meteor is een natuurlijkventilatie-eenheid die geschikt is voor het afvoeren van rook, hitte en verbrandingsgassen. Daarnaast kan de eenheid gebruikt worden voor dagelijkse ventilatie en extra daglichtvoorziening.

Natuurlijke RWA-eenheid/afsluitkleppen Meteor
Natuurlijke RWA-eenheid/afsluitkleppen Meteor
De Meteor is een natuurlijkventilatie-eenheid
De Meteor is een natuurlijkventilatie-eenheid

De Meteor wordt toegepast in industriële gebouwen

De Meteor werd speciaal ontwikkeld voor die plaatsen die moeten voldoen aan strenge constructieve, thermische en akoestische eisen. De Meteor wordt toegepast in (semi-) industriële gebouwen en de utiliteitsbouw waar zowel brandbeveiliging als uitgebreide ventilatiemogelijkheden zijn vereist.

Basis

Kenmerkend voor de basis is de zeer lage constructie die verkregen wordt omdat een deel van de ventilator in de opstand geïntegreerd is. De omkasting is vervaardigd van hoogwaardig aluminium Colterra. Afdichtingsprofielen tussen de basis en de afsluitkleppen zorgen ervoor dat het verlies aan warme lucht tot een minimum beperkt wordt en dat de eenheid geluid-, wind- en regendicht afgesloten kan worden.

Afsluitkleppen

De Meteor heeft twee afsluitkleppen. Deze bestaan in twee uitvoeringen:

  • Dubbelwandige aluminium afsluitkleppen met een interne isolatie van 40mm onbrandbaar isolatiewol. De kleppen zijn aan de buitenkant voorzien van een 60mm hoge regengoot, die voor een perfecte afvoer van vuil en regenwater zorgt.
  • Aluminium raamwerk, vervaardigd van geëxtrudeerde secties, met daarin dubbelwandige polycarbonaat platen. Deze zijn 10 mm dik en transparant. De kleppen zijn voorzien van een 60mm hoge regengoot.

Bediening

Het openen en sluiten van de afsluitkleppen gebeurt door middel van persluchtcilinders die in de eindstanden vergrendeld zijn. Ook elektrische bediening is mogelijk.

Thermische Verbreking

Bij brand wordt de Meteor automatisch geopend. Hiervoor is het bedieningssyteem voorzien van een thermovoorangventiel met twee CO2 patronen(1 per cilinder). Bij het bereiken van een bepaalde temperatuur, 68 graden Celsius of 93 graden Celsius, wordt de CO2 in de cilinders geperst en gaat de eenheid open.

Standaard wordt de Meteor gemonteerd op een speciaal ontwikkelde Hermetica opstand. Deze opstand voorziet in een perfecte verbinding met de dakconstructie. Plaatsing is mogelijk tot een hoek van 25 graden met de regengoot parallel aan de nok-as en tot maximaal 80 graden met de regengoot dwars op de nok-as. Montage is mogelijk op vrijwel iedere dakconstructie.

Spreek met een specialist
© 2020 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions