Caloris®WRF esthetisch geïntegreerd in monumentaal Luton Hoo

Wie van of naar Luton Airport vliegt, kan het 5 sterren hotel Luton Hoo Hotel al zien liggen, omgeven door een park van vier vierkante kilometer. Colt heeft hier in zowel het te renoveren hotel als de nieuwbouw een Caloris® wrf-systeem geïnstalleerd. Bestaande uit horizontale binnenunits met een geïntegreerde warmtepompje van verschillende capaciteit (één voor elke hotelkamer) en 5 luchtwarmtepompen buiten.

Caloris®WRF esthetisch geïntegreerd in monumentaal Luton Hoo
Caloris®WRF esthetisch geïntegreerd in monumentaal Luton Hoo

De geringe hoogte (247 mm) van de binnenunits was een van de redenen waarom de klant voor Caloris®wrf heeft gekozen. Ook de hoogte van de buitenunits was een doorslaggevende factor, omdat hiermee werd voldaan aan het Programma van Eisen waarmee de daklijn van het als monument erkende gebouw zo laag mogelijk werd gehouden.

Men koos voor het Caloris®wrf -concept omdat dit door de onderlinge energie-uitwisseling bij uitstek geschikt is voor hotels. De binnenunits bevatten slechts een kleine hoeveelheid koudemiddel en tussen de units circuleert alleen water.

I.v.m. de veiligheid bij een eventuele koudemiddellekkage, is het niet nodig elke kamer te voorzien van een F-gaslekdetectiesysteem en dus ook de nodige kostenbesparing oplevert. Bovendien zijn deze units niet onderworpen aan wettelijk vereiste jaarlijkse F-Gas inspecties. Daarnaast leveren ze goede prestaties bij een zeer laag geluidsniveau. De individuele temperatuur regelaar in elke hotelkamer is eenvoudig door de gast te bedienen.

Ook is men gecharmeerd van het feit dat het Caloris®wrf -systeem gemakkelijk kan worden aangesloten op een systeem voor het opwekken van geothermische energie (wko ), mocht het hotel in de toekomst kiezen voor een dergelijk systeem.

Het Caloris®wrf-systeem kan eenvoudig worden aangepast, omdat de verschillende binnenunits volledig onafhankelijk werken. In tegenstelling tot systemen, waarbij het gehele leidingsysteem met koudemiddel is gevuld, is bij een eventuele storing in een binnen unit alleen deze unit buiten bedrijf. De rest van het systeem blijft daarbij volledig in bedrijf.

Project Details
© 2020 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions