Mechanische Liberator rookafzuigventilator

Mechanische Liberator-rookafzuigventilator - voor afzuiging van rook en hete gassen in geval van brand.

Mechanische Liberator Rookafzuigventilator
Mechanische Liberator Rookafzuigventilator
De Liberator zuigt rook en hete gassen af
De Liberator zuigt rook en hete gassen af.

De Liberator zuigt rook en hete gassen af

De Liberator zuigt rook en hete gassen af in het geval van brand. Hij is geschikt voor de meeste industriële en commerciële gebouwen en kan zowel dienen voor dagelijks gebruik als rook afvoeren. Hij voldoet aan de tijd/temperatuur-vereisten van EN 12101-3 en realiseert F200 (200°C/120 min), F300 (300°C/60 min.) en F400 (400°C / 120 min) conform EN 12101-3.

  • Geschikt voor zowel dak als wand
  • Klep-, geïsoleerde klep- of jaloezieventilator als afsluiting
  • Robuust, betrouwbaar en duurzaam – vervaardigd van aluminium

De Liberator-rookafzuigventilator is beschikbaar in versies voor dak- of wandmontage.

TL: Op het dak gemonteerd, met verticale afvoer. Dit heeft vier niet-terugklappende kleppen en een aerodynamische kap.

WL: Ofwel aan de wand gemonteerd met horizontale afvoer, ofwel op het dak gemonteerd met verticale afvoer. De klepconstructie is hetzij een geïsoleerde klep (voor dak en wand) of een jaloezieventilator (alleen voor wand). 630mm en 800mm nominale ventilatorafmetingen.

De klepuitvoering met een geisoleerde klep als afsluiting (WL / FLAP) wordt geopend door een gasveer en dichtgetrokken met een kabel die wordt bediend door een roterende elektromotor. In geval van brand wordt deze klep in de geopende stand vastgezet.

De klepuitvoering met een jaloezieventilator als afsluiting (WL / FCO) wordt gesloten en gesloten gehouden door een roterende elektromotor. In geval van brand openen de jaloezieën zich onder kracht van de veer en worden open gehouden. Deze versie is alleen geschikt voor montage in de wand.

Beide klepversies beschikken over smeltloodjes om de klep op een vooraf ingestelde temperatuur te openen.

Afwerking

De Liberator is beschikbaar in een gefreesde afwerking, met een polyester poedercoating in een RAL-kleur of in een speciale afwerking, zoals PVF2.

Draagvlakken en installatie

de WL / FLAP kan onder elke hoek worden gericht, van horizontaal naar verticaal. Bij alle Liberators zorgen het gevarieerde aanbod aan draagvlaktypes en het feit dat ze licht van gewicht zijn ervoor, dat ze in bijna elk type dak- of wandconstructie kunnen worden geïnstalleerd.

Certificering

De Liberator is met succes getest conform EN 12101-3: 2002, Installaties voor rook- en warmtebeheersing - Specificaties voor mechanische rook- en warmteventilatoren De volledige CE-certificaten van overeenstemming zijn beschikbaar.

De Liberator voldoet aan de volgende tijd/temperatuur-classificaties van EN 12101-3: F200 (200°C gedurende 120 minuten), F300 (300°C gedurende 60 minuten) en F400 (400°C gedurende 120 minuten).

Prestaties

De Liberator produceert luchtstromen tussen 2,6 m³/s (9500 m³/h) en 6,1 m³/s (22.000 m³/h). De geluidsproductie varieert van 60 tot 76,5 dB (A) bij 3m.

Veel projecten vereisen echter afzuigsystemen die buiten de standaard Liberator-serie vallen, hetzij in termen van de vereiste afzuigsnelheid, hetzij in termen van drukval van het systeem waardoor de ventilator afzuigt. Neem contact op met Colt.

Onze ontwerpexpertise

Colt kan u adviseren over alle aspecten van het ventilatie-ontwerp.

Download de brochure
© 2020 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions