Lasdampconcept: Afzuiging lasrook, ventilatie, koeling én E-filter

Verbetercheck lasrook: uitgangspunt Colt Lasdampconcept
Verbetercheck lasrook: uitgangspunt Colt Lasdampconcept

Verbetercheck lasrook: uitgangspunt Colt Lasdampconcept

Kenmerkend voor het nieuwe Colt Lasdampconcept is de combinatie van ventilatietechnieken met een E-filter waarmee probleemloos de nieuwe grenswaarde van 1 mg/m³ gehaald kan worden.
Het concept is opgebouwd uit verschillende systemen die al naar gelang de situatie bij de klant toegepast kunnen worden. Vooraf worden de ruimte, activiteiten, obstakels etc. in kaart gebracht. Zoveel mogelijk worden bestaande ventilatie- en verwarmings-voorzieningen in het concept opgenomen.

Afzuiging lasrook, ventilatiesystemen, verwarming, koeling en E-filter

De gebruikte technieken variëren van de samenvoeging van de Colt Klimaatstraat met de Colt CoolStream (adiabatische koeling) en de Colt Duster (E-filter) ; mechanische afzuiging van lasrook; natuurlijke en/of mechanische ventilatoren op het dak; natuurlijke luchttoevoereenheden in de gevel.

Energiezuinig concept

De Colt Klimaatstraat is al enige jaren een beproefd energiezuinig concept dat verwarming, ventilatie, filtratie, warmteterugwinning en (nacht-)koeling in één systeem combineert. De samenvoeging met de Colt CoolStream brengt een totaal klimaatconcept op de markt dat voldoet aan het allerhoogste energielabel.

Het nieuwe concept biedt, naast een optimaal klimaat in ieder seizoen, tal van voordelen, ontstaan uit de combinatie van verschillende technieken:

  • Adiabatisch koelen; hoog rendement, laag energieverbruik en lage kosten
  • Verwarmen met minimaal energieverbruik en geen transmissieverlies
  • Filteren met minimaal energieverbruik
  • Comfort: constante temperaturen, tochtvrije luchtverdeling
  • Valt onder de fiscale regeling EIA
Download de brochure
© 2020 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions