Klimaattechniek Utiliteit

De specifieke kenmerken van ons innovatieve en duurzame, door Colt ontwikkelde, Caloris® klimaatconcept voor o.a. kantoren, gezondheidscentra, scholen en hotels. Dit zeer energiezuinige concept op basis van Duurzame Energietechniek is zowel geschikt voor nieuwbouw als renovatie.

Inmiddels is het Caloris® klimaatconcept sinds de jaar 2000 op de markt. Daardoor kunnen we putten uit praktijk resultaten en is er in elke situatie een referentie.

In een gebouw waar door de werknemers elk een andere temperatuur gevraagd wordt, treedt met name in het voor- en najaar een gelijktijdige verwarmings- en koelvraag op. Dit kan met het 2-pijps watervoerend Caloris® concept gerealiseerd worden. De energie die traditioneel bij het koelen vrijkomt en wordt afgevoerd, wordt nu opgeslagen in het door het gebouw circulerende water en buffervat zodat uitwisseling en opslag van energie tussen de verschillende gebruiksruimten plaatsvindt. De energie, die in de loop van de dag vrijkomt bij het koelen, wordt de volgende ochtend benut voor de verwarming. Dit vooral in de beide overgangsseizoenen. Dit leidt tot sterke reductie van het energieverbruik ten opzichte van conventionele systemen.

De HR-balansventilatie wordt in het systeem geïntegreerd, waardoor hiervoor geen extra energievoorzieningen nodig zijn. In de basis wordt een centrale lucht/water-warmtepomp toegepast, die de resterend benodigde energie uit de buitenlucht haalt. Koppeling met bijvoorbeeld een WKO of bodemwisselaar (Caloris® Hybrid) maakt het concept nog energiezuiniger.

Begin dit jaar is tevens ons EcoVision-concept gelanceerd. Hiermee kunnen we u nog beter informeren over alle gebouw gebonden installaties welke aanwezig zijn in een gebouw. Of het gaat over de brandveiligheid, klimaat, zonwering, glasconstructies of (natuurlijke) ventilatie. Het EcoVision team staat u graag te woord om zaken/oplossingen samen te brengen. Ons motto is dan ook; Voor Colt is een duurzaam gebouw een gebouw dat zich heeft aangepast aan de nieuwe omstandigheden, een gebouw dat daardoor geschikt is om door te geven aan de volgende generatie.

© 2018 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions
Onze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken deze cookies voor webstatistieken, het verbeteren van het gebruiksgemak van de site en om passende aanbiedingen te doen van onze eigen producten en diensten. Lees meer...