Klimaatoplossing zorgt voor hygiënisch verpakken bij Fresh Care Convenience

High Care omgeving met koeling en luchtbehandeling

Een perfect geconditioneerde ruimte was een vereiste in het ontwerp van de nieuwe productiesite. Bij hygiënisch produceren zijn beheersing van de temperatuur, behoud van relatieve luchtvochtigheid, een goede luchtbalans en een continue schone luchtkwaliteit essentieel voor een optimale productkwaliteit. Naast garantie op resultaat zijn energie-efficiënt produceren en CO2 reductie belangrijke speerpunten voor Staay Food Group. Colt klimaatsystemen zijn gebaseerd op natuurlijke koudemiddelen, waaronder adiabatische koeling - een natuurlijke manier van koelen op basis van directe verdamping van water. Adiabatische koeling werkt 4 tot 7 maal zuiniger dan een conventioneel systeem en biedt daarmee een duurzaam en energiezuinig alternatief voor de industrie.

Voedselveiligheid en toenemende hygiëne-eisen

Fresh Care Convenience, onderdeel van Staay Food Group, is gespecialiseerd in het bewerken van verse groenten en fruit tot dagverse kant- en klare eenheden. Voor de nieuwe productiesite bestaande uit High Care en Low Care ruimten, ontwikkelde en installeerde Colt International de klimaatinstallatie. Met de nieuwe fabriek wil Staay Food Group een hogere toegevoegde waarde leveren en onderscheidend blijven op het gebied van verse en gezonde ready to eat producten.

Innovatie met City Farming

Een bijzonder onderdeel van de nieuwe productiesite is het City Farming gedeelte: een geconditioneerde ruimte waar sla op water met voedingsstoffen, onder speciale LED verlichting volautomatisch wordt opgekweekt. De ruimte beslaat 1000 m2, is 9 etages hoog en zal alleen al in het begin stadium 9000 kilo output per week opleveren. Met City Farming neemt Staay Food Group wereldwijd een pionierspositie in.

“In Colt vonden wij een professionele partner met diepgaande kennis en expertise in koeling en luchtbehandeling voor moderne industriële ruimtes. Het beheersen van systemen is belangrijk, maar begrijpen dat een product niet alleen visueel maar ook microbiologisch in orde moet zijn is key. Het gaat om de juiste combinatie van knowhow, technische realisatie en vertrouwen”, aldus Marco Kleijn, vestigingsmanager bij Staay Food Group Dronten.

Project Details
Download case study
Case History
Meer weten over hoe het High Care klimaatontwerp bijdraagt aan de voedselveiligheid en hygiënisch verpakken bij Fresh Care Convenience?

Ook interessant:

© 2020 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions