Kiefel houdt het koel met adiabatische koeling

Adiabatische koeling koelt de plastic verpakkingsindustrie

Een beter moment kon Kiefel Packaging B.V. uit Sprang-Capelle niet kiezen. Vlak voor de aller heetste zomer ooit, koos de producent van thermoform matrijzen voor de plastic verpakkingsindustrie, ervoor zijn werkplaats te koelen met adiabatische koeling Colt International. “Zelfs toen het buiten 37 graden Celsius was, werd het binnen niet warmer dan 26 graden.” 

Zon en machines in de plastic verpakkingsindustrie

Kiefel Packaging toont zich graag een goed werkgever. Dat begint met een prettige werkplek, vindt Remco Fleur, managing director. De hitte in de werkplaats, waar draai- en freesmachines samen met de zon, het kwik opstuwden naar soms wel 32 graden, was allerminst prettig. Niet voor de medewerkers en niet voor het productieproces. “Medewerkers hadden last van de warmte, kunnen zich minder goed concentreren. En boven de 30 graden Celsius worden de intoleranties van de matrijzen groter wat verderop in het proces hersteld moet worden. De hitte kwam de productie dus niet ten goede.”

Adiabatische koeling

Kiefel Packaging ging op zoek naar manieren om de hitte uit de werkplaats te verdrijven. Na een uitgebreid marktonderzoek koos het bedrijf voor adiabatische koeling van Colt International. “Met name omdat het vele malen energiezuiniger is dan compressorkoeling.” Colt International adviseerde Kiefel om twee duo’s CoolStream op twee verschillende posities op het dak te plaatsen. De installatie is eind juni 2018 geplaatst, vlak voor – wat we nu weten – de aller heetste zomer ooit. Onder die extreme omstandigheden heeft het koelsysteem zijn belofte volledig waargemaakt, vindt Remco Fleur. “Ondanks uitschieters van soms wel 37 graden Celsius kwam het kwik in de fabriek nooit boven de 26 graden.”

Project Details
Download case study
Projecten
© 2020 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions