Colt Jetstream stuwkrachtventilator (inductie)

Colt Jetstream stuwkrachtventilator voor parkeergarages (inductie) – voor het beheersen van de luchtverplaatsing in parkeergarages en ondergrondse servicegebieden.

De Jetstream is een gestroomlijnde inductieventilator.
De Jetstream is een gestroomlijnde inductieventilator.
Colt Jetstream stuwkrachtventilator voor parkeergarages.
Colt Jetstream stuwkrachtventilator voor parkeergarages.

De Colt Jetstream is een gestroomlijnde inductieventilator

De Colt Jetstream is een gestroomlijnde inductieventilator met een hoge stromingssnelheid voor een gecontroleerde luchtverplaatsing. De Jetstream zorgt ervoor dat de verontreinigde lucht en rook wordt afgevoerd naar de aanwezige afvoerventilatoren in een parkeergarage of ondergronds servicegebied. Getest en gecertificeerd conform EN 12101-3.

  • Groot aantal productopties
  • Gecertificeerde prestaties
  • Duurzame constructie
  • Onderhoudsarm
  • Hoge stuwkracht

De Jetstream is een inductieventilator die is ontworpen voor de ventilatie van parkeergarages en ondergrondse servicegebieden om de hoeveelheid verontreinigde lucht te reduceren en om in geval van brand de rook af te voeren.

Dergelijke ventilatoren maken gebruik van tunnelventilatietechnologieën om te voorkomen dat er een kostbaar en omvangrijk kanalensysteem nodig is. In vergelijking met kanalensystemen resulteert dit in een ruimtebesparing, lagere gebruikskosten en minder lawaai. Bovendien zorgt dit voor een lichtere en overzichtelijkere omgeving.

Kenmerken en voordelen

Groot aantal productopties – Keuze uit twee versies zonder flens en drie versies met flens, beide unidirectioneel en omkeerbaar. Geschikt voor twee snelheden of een variabele snelheidsregeling, afhankelijk van de toepassing. Wanneer de unit is voorzien van een omzetter (variabel), wordt het stroomverbruik gereduceerd.

Gecertificeerde prestaties - De Jetstream is uitvoerig getest in erkende testlaboratoriums van derden en gecertificeerd conform EN 12101-1 en voorzien van het CE-label. (Zie hieronder voor meer informatie).

Duurzame constructie – De Jetstream is voorzien van een thermisch verzinkte omkasting die desgewenst kan worden voorzien van een poedercoating in elke gewenste RAL-kleur.

Onderhoudsarm – Een extra voordeel is dat er geen kanalen zijn die moeten worden gereinigd.

Grote stuwkracht – Met een grotere stuwkracht kan elke ventilator een aanzienlijk groter vloeroppervlakte ventileren. Dit betekent dat er minder uniyd nodig zijn dan bij conventionele impulseenheden. Minder units betekent minder kabelwerk en besturingsvereisten en lagere installatie- en onderhoudskosten.

Ontwerpservice - Colt biedt een pre-order ontwerpservice. Neem contact met Colt op voor meer informatie met betrekking tot de toepassing, de specificaties, de installatie of het onderhoud van de Jetstream.

Systeemontwerp

Aangezien elke parkeergarage uniek is, levert Colt een systeemontwerp dat voldoet aan de exacte vereisten van het project. De ventilatiesystemen van Colt voor parkeergarages bevatten een of meer van de volgende elementen:

  • Natuurlijk luchttoevoer via de in- en uitritten/vaste ventilatielamellen.
  • De lucht wordt middels een kanalensysteem met dubbele ventilatoren naar buiten afgevoerd.
  • De luchtdistributie en -menging in de parkeergarage vindt plaats via een netwerk van Jetstream inductieventilatoren of Jetstream stuwkrachtventilatoren.

Als onderdeel van een ontwerpplan met detectieapparatuur, regelmechanismen en afvoerunits geeft de Jetstream een extra impuls door de lucht richting de afvoerpunten te stuwen.

Normaal gesproken, voor de dagelijkse werking, monitort het regelsysteem het verontreinigingsniveau in de parkeergarage en wordt het ventilatievoud verhoogd zodra er een vastgesteld punt is bereikt. Zodra er in het geval van brand een signaal van het brandalarm is ontvangen wordt het ventilatievoud verhoogd.

 

Certificering

Alle versies van de Jetstream en de bijbehorende standaard isolators voldoen volledig aan de tijd- en temperatuurclassificatie EN 12101-3 F300 (continue werking gedurende één uur bij 300 °C). Testcertificaten zijn op aanvraag beschikbaar.

Geluidsemissie

De CIBSE Guide Volume A: 1999, Environmental Design vermeldt voor parkeergarages een aanbevolen maximaal geluidsniveau van NR55. De parkeergaragesystemen van Colt kunnen indien nodig zodanig worden ontworpen dat aan dit niveau wordt voldaan.

Spreek met een specialist
© 2020 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions