RWA-systeem in appartementencomplex Internos

Aangenaam binnenklimaat dankzij uitgekiend ventilatiesysteem

Voor de ontwikkeling van het ventilatiesysteem voor het appartementencomplex werkte Colt samen met Bureau voor Architectuur & Ruimtelijke Ordening Martini bv. Beide bedrijven ontwikkelden gezamenlijk al vele wooncomplexen, seniorencomplexen en woonzorgcentra.

Esthetisch perfecte RWA-eenheden op het glasdak

In appartementencomplex Internos installeerde Colt het glasdak op het atrium, de glasgevels, de glazen luifel en de rook- en warmteafvoereenheden. Het glasdak en de gevels vormen de schil van het complex. Dit vraagt om goed geïsoleerde en koudebrugvrije RWA- en toevoereenheden. De  natuurlijke RWA-eenheid Airlite voldoet hier bij uitstek aan en heeft bovendien zeer goede warmte- en geluidsisolerende eigenschappen. Bovendien beschikt de eenheid over extreem geringe luchtlekkage. In de gevels werden natuurlijke luchttoevoereenheden van het type Coltlite geplaatst. Deze dubbelwerkende ventilator is zowel geschikt voor natuurlijk geventileerde gebouwen en kan worden gebruikt voor zowel de rookbeheersing als de dagelijkse ventilatie.Zowel de Airlite als de Coltlite passen esthetisch perfect in de architectuur.

RWA-systeem voor dagelijkse ventilatie

Het RWA-systeem wordt daarnaast ook gebruikt voor de dagelijkse ventilatie, en is daarvoor uitgerust met neerslagdetectie en automatische temperatuurregeling. Het ventilatiesysteem regelt zichzelf automatisch, afhankelijk van de gemeten binnentemperatuur en buitencondities, zodat in het atrium een aangenaam binnenklimaat heerst.

Appartementencomplex Internos

Appartementencomplex Internos in Hoogezand bestaat uit 45 appartementen en facilitaire ruimten voor mensen die zelfredzaam zijn en zelfstandig willen wonen. Het complex is gekoppeld aan een woonzorgcentrum met een 24-uurs zorgpost, waar men gebruik van kan maken. Het appartementencomplex ligt in een groene omgeving met alle voorzieningen op loopafstand.

Project
Download case study
© 2020 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions