Industriële Koeling

>Waar de omgeving, de arbeidsomstandigheden, het product of productieproces vragen om een constante (lage) temperatuur en luchtvochtigheid, daar kan koeling uitkomst bieden. Was het in het verleden zo dat koeling alleen rendabel was in kantoren, winkels of openbare gebouwen, tegenwoordig biedt Colt systemen die ook grootschalige productiebedrijven op een betaalbare manier permanent van de gewenste luchtcondities voorzien.

Industriële Koeling
Industriële Koeling

Industriële systemen

Colt heeft  verschillende soorten industriële koeling in het programma:

  • Het klimaatconcept, speciaal ontworpen voor de industriële werkvloer. Hiermee wordt decentraal geconditioneerde lucht in grote ruimten gevoerd. De werking kan gebaseerd zijn op het direct-expansie principe of maakt gebruik van koud water.
  • Het klimaatconcept in de warmtepompuitvoering met een traploos geregelde capaciteit. 
  • Modulair opgebouwde luchtbehandelingskasten die naast koeling ook filtratie, verwarming, bevochtiging, nafiltratie, warmteterugwinning en vrij koeling bieden.
  • Koudwatersystemen voor die plaatsen waar een lange afstand overbrugd moet worden of waar sprake is van een centrale systeemopzet of speciale verdeling.
  • Industriële splitsystemen. 
  • Nieuwe innovatie: Natuurlijke Koeling

Een van die nieuwe technieken is het Colt concept voor natuurlijke koeling. Deze techniek combineert adiabatische koeling in de gevel met natuurlijk ventilatie. De lucht wordt gekoeld door het laten verdampen van water en door de natuurlijke ventilatie is helemaal geen stroom meer benodigd. Toch biedt het systeem een gegarandeerde ruimtetemperatuur die vaak onder de kritische 28 graden blijft. De werking is efficiënt. Hoe hoger de temperatuur hoe effectiever. Met deze techniek kan heel eenvoudig een evenwichtige energie- en temperatuurhuishouding bewerkstelligd worden. Bekroond met de Innovator Status door de TechniShow in 2014.

© 2020 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions