Rookbeheersingsysteem en roosterventilation voor Health and Safety Executive (HSE) in Liverpool

Het nieuwe HSE-hoofdkantoor in Bootle, vlakbij Liverpool, beslaat meer dan 30.000 qm en huisvest ongeveer 1.500 personeelsleden. Kajima Construction Europe (UK) heeft de bouw verricht als PFI-overheidsproject. De uitdaging voor de ontwerpers was:

  • het ontwerpen van een gebouw met eerste klas accommodatie én
  • het huisvesten van alle verschillende afdelingen onder een dak

Het gebouw bestaat uit een ‘straat’ met een 114 meter lang glazen atrium. Het atrium verbindt de twee “Finger buildings”, evenals het cirkelvormige “Drum Building”.

De klant wilde niet alleen een comfortabele, maar ook een milieubewuste omgeving. Colt werkte nauw samen met Kajima en de architect. Colt leverde een groot deel van de metalen en glazen dakwerken, als onderdeel van een contract van 3 miljoen pond.

De levering bestond uit meer dan 2000 Colt Braat-lichtstraten voor de rotonde- en straatgebieden, rookventilatoren, zonwering en gevelbekleding.

Voor de “Finger Buildings” heeft Colt een extern Solarfin zonweringssysteem geleverd. Het systeem is ingepast in verticale kokerprofielen. Colt Universal  roostersystemen zijn geïnstalleerd voor de gevelbekleding van de ruimte. Ook zijn Colt Calm-S akoestische roosters ingezet om aan de geluidbeheersing te voldoen.

Voor de “Drum Building” heeft Colt een ellipsvormig lichtstraat  geleverd, samen met  Colt Universal roostersystemen en automatische brandgordijnen geplaatst.

Voor de parkeerplaats heeft Colt horizontale en verticale lamellen geleverd, maar ook geperforeerde vlakke panelen voor ventilatie.

Colt heeft een volledig rookbeheersingssysteem geplaatst, bestaande uit ventilatoren bij de trap en Coltlite roosterventilators die gekoppeld zijn aan de brandmeldcentrale  van de klant.

Project Details
© 2020 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions