Haval-personeel produceert comfortabel in hygiënische BRC-omgeving

Comfort en hygiëne bij Haval naar topniveau

Bij Haval Disposables in Gemert is het BRC-certificaat leidend voor het hele productieproces. Voldoen aan deze hoge internationale hygiënestandaard was dan ook de cruciale randvoorwaarde bij de recente aanpassing en nieuwbouw van het klimaatsysteem in de productiehallen door Colt. Het productiepersoneel werkt nu winter en zomer in een behaaglijke, kerngezonde werkomgeving.

5 miljard stuks per jaar

Met een productie van 5 miljard stuks is Haval een toonaangevende internationale speler op het gebied van voedselverpakkingen en bestek, glazen, borden en bekers voor eenmalig gebruik. De productie vindt plaats op een hypermoderne plant in Gemert. Om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag, is de capaciteit vorig jaar verdubbeld met de bouw van een nieuwe spuitgiethal.  

Temperatuur liep op tot 35ºC

Voor het ontwikkelen van het klimaatplan en de levering, installatie en het onderhoud van de componenten in de bestaande en nieuwe hal viel de keuze op Colt. Belangrijkste eisen: het borgen van een continu gezond en aangenaam werkklimaat en maximale hygiëne. Productiemanager Ron Kastermans: "In de oude situatie kon de temperatuur oplopen tot wel 35ºC. Dat moest dat echt worden opgelost. Uiteraard gold dit ook voor de dampen uit de spuitgietmachines." 

Colt levert totaaloplossing

Colt's all in klimaatoplossing voorzag in de aanpassing van de temperatuurbeheersing en ventilatie in de bestaande hal en een compleet nieuw klimaatsysteem in de nieuwe hal. Het systeem omvat natuurlijke luchtverversing, aangevuld met mechanische afzuigers, zes energiezuinige adiabatische koelers en centrale Colt Cortiva-regeling met tablet-besturing. Resultaat: altijd schone frisse lucht van constante aangename temperatuur in beide hallen. Het nieuwe klimaatsysteem voldoet aan de BRC-normen.  

'Dik tevreden' - Het klimaatplan was goed doordacht

Ron Kastermans is zeer te spreken over het resultaat en de samenwerking met Colt. "Het klimaatplan was goed doordacht en ook in het verdere projectverloop verliep alles uitstekend en volgens planning. Nu nog even afwachten wat het klimaat in de hallen de komende zomer gaat doen. Als dat ook goed gaat, zijn we dik tevreden."

Project Details
Download case study
Projecten
© 2020 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions