Energiezuinige en innovatieve klimaatbeheersing

Klimaatstraten voor bruggenbouwer

Bruggenbouwer Haasnoot Bruggen koos voor zijn nieuwbouw voor het Colt Caloris systeem. Het ventilatieconcept op basis van lasrookvervuiling – hoe meer er gelast wordt, hoe meer er geventileerd wordt – zorgt in de nieuwe fabriek voor een energiezuinige klimaatbeheersing.

Duurzaam ondernemen in de praktijk Een nieuw kantoor met een innovatief systeem en moderne uitstraling Klimaatstraten  voor de productiehallen Van garagebox tot partner van formaat

Totaal klimaatsysteem

Voor de kantoren waren airco´s in de ruimte en screens voor de ramen voorgeschreven. Belangrijk was dat de screens blikdicht waren, waardoor de keuze viel op buitenzonwering met lamellen van Colt. Deze bevindt zich voor de hele eerste verdieping, wat het pand een mooie uitstraling geeft. Voor de klimaatbeheersing werd gekozen voor het Colt Caloris systeem omdat dit, in vergelijking met airco en centrale verwarming, energiezuinig is. Het systeem waarborgt per ruimte volledige temperatuurcontrole, kan koelen en verwarmen en biedt een hoog comfortniveau.

Een nieuw kantoor met een innovatief systeem en moderne uitstraling“
Een nieuw kantoor met een innovatief systeem en moderne uitstraling“

Een klimaatstraat voor elke productiehal

Colt installeerde in elke hal een klimaatstraat. In de houthal en de composiethal voor de verwarming, en in de metaalhal voor verwarming, ventilatie en lasdampbestrijding. De ventilatie wordt geregeld op basis van de aanwezige lasrookvervuiling. Bij veel lasrook wordt er veel geventileerd en bij weinig lasrook weinig.
Colt adviseerde ook op het gebied van milieuwetgeving en voerde berekeningen uit waarmee aangetoond werd dat er geen extra filtermaatregelen getroffen hoefden te worden.

Van garagebox tot partner van formaat

De heer Floor: “Toen ik Colt net kende, dacht ik dat het een clubje mensen was dat vanuit een garagebox-kantoortje opereerde. Nu weet ik dat het een gedegen internationale onderneming is die kwaliteit levert waar je op kunt bouwen. Ze leveren perfecte producten.”

Haasnoot Bruggen BV, ontstaan uit Haasnoot Bruggenbouw en Haasnoot Constructies is toonaangevend in houten, metalen en composiet bruggen. Bruggen bouwen is een heel specifiek vak, Haasnoot is dan ook de enige bruggenfabrikant die er bestaat. Als specialist op dit gebied vervaardigen ze zo’n 350 bruggen per jaar. In Nederland heeft 90% van de gemeen­tes wel ergens een Haasnoot brug staan. Kenmerkend voor Haasnoot is dat ze het gehele traject voor de klant uitvoeren. Van ontwerp en engineering tot productie en plaatsing. Haasnoot is klantgericht en flexibel, waardoor iedere wens op het gebied van bruggen uitgevoerd kan worden. Er werken bij Haasnoot zo’n 40 mensen.

Hout van FSC keurmerk: verantwoord bosbeheer

Haasnoot Bruggen streeft er naar dat het hout dat ze in de bruggen gebruiken van een FSC-keurmerk is voorzien. FSC is een internationale onafhankelij­ke organisatie, opgericht door natuur-, milieu- en sociale organisaties, die samen richtlijnen voor verantwoord bosbeheer opgesteld hebben. Het FSC keurmerk ziet er op toe dat deze regels toegepast worden.

Download case study
Project Details
© 2020 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions