• Frisse Fabriek

De Frisse Fabriek = comfort + productiviteit + kostenbesparing

Een nieuwe visie op het werkklimaat in fabrieken en productiehallen

Colt introduceert De Frisse Fabriek. Een nieuwe visie op het werkklimaat in fabrieken en productiehallen. Met oplossingen die leiden tot schone lucht, voldoende licht en een aangename temperatuur. De voordelen daarvan zijn duidelijk: minder verzuim, minder fouten, hogere productiviteit en betere resultaten. En vooral: meer werkplezier, meer aantrekkingskracht op nieuwe werknemers en meer garanties voor de continuïteit van uw bedrijf.

Frisse Fabriek - Een nieuwe visie op het werkklimaat in fabrieken en productiehallen

Het klimaatprobleem van de maakindustrie

In te veel fabrieken en productiehallen zijn de werkomstandigheden onder de maat. Het is er te koud. Of juist veel te warm, als gevolg van draaiende machines en hoge buitentemperaturen. Er is sprake van hinderlijke tochtstromen. Of van stof en las- of oliedampen in de lucht. Het gevolg? Ontevreden werknemers, ziekmeldingen, productieverlies en een slecht imago voor de sector. Dat kan en moet beter.

Een fris verhaal over comfort, productiviteit en energiebesparing

De noodzaak van unieke oplossingen

De Frisse Fabriek is geen standaardoplossing. Dat kan ook niet, want elke fabriek en productiehal kenmerkt zich door andere klimatologische omstandigheden. De klimaatspecialisten van Colt beginnen daarom altijd met het uitvoeren van nauwkeurige metingen en het analyseren van de data die dat oplevert. Op basis daarvan weten wij welke combinatie van technieken in uw geval nodig is.

Onderzoek laat zien dat elke graad boven de 20°C gemiddeld tot 4% productiviteitverlies leidt.

Whitepaper downloaden - Een productief klimaat voor productiepersoneel
Nu whitepaper downloaden

Dat bedoelen wij met een gezond werkklimaat

In een frisse fabriek past het klimaatsysteem zich doorlopend aan bij de omstandigheden binnen en het weer buiten. Vervuilde lucht wordt afgevoerd, of juist gefilterd en hergebruikt. Wanneer nodig vermengt het systeem de lucht met gefilterde lucht van buiten. Zo blaast het in alle seizoenen schone lucht van een constante temperatuur de ruimte in. Op zo’n manier dat onderdruk en tochtstromen worden voorkomen.

Een fris verhaal over comfort, productiviteit en energiebesparing

Daarom is het tijd voor De Frisse Fabriek

  • hogere productiviteit (5 à 15% volgens WGBC) en minder fouten
  • minder ongevallen en minder verzuim (ca. 2% volgens Milton et al.)
  • relatief lage investeringen en een hoge ROI
  • reductie van energieverbruik en TCO
  • grotere aantrekkingskracht op werknemers
  • garanties voor de continuïteit van uw bedrijf

Download hier onze case studies

© 2018 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions
Onze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken deze cookies voor webstatistieken, het verbeteren van het gebruiksgemak van de site en om passende aanbiedingen te doen van onze eigen producten en diensten. Lees meer...