Firemaster FM1 brandscherm

Het FM1 brandscherm isoleert het gebied dat in brand staat om te voorkomen dat de brand zich kan verspreiden naar belendende gebieden. Het product voldoet aan de norm EN 1634-1 en biedt bescherming gedurende een vooraf gedefinieerde periode.

High-performance brandwerende schermen
High-performance brandwerende schermen
FM1 brandscherm
FM1 brandscherm

Brandschermen zijn geschikt voor industriële en commerciële gebouwen

De FM1 brandschermen zijn bij uitstek geschikt voor industriële en commerciële gebouwen, aangezien ze niet opvallen en alleen worden uitgerold wanneer dit nodig is.

  • High-performance brandwerende schermen
  • Groot aantal opties
  • Gecertificeerde prestaties
  • Voldoet aan EN 1634:-1
  • Levenscyclus getest
  • Lage heruitstraling: EW 30
  • Eenvoudig te installeren
  • Opgerold vrijwel onzichtbaar

Kenmerken en voordelen

Uitstekende en gecertificeerd prestaties - Het Colt FM1 brandscherm is getest conform EN 1634-1 en geclassificeerd als E60-C, E120-C of E180-C in overeenkomst met EN 13501-2:2007, zodat de brandwerendheid gedurende 60, 120 of 180 minuten is gegarandeerd.

Succesvolle continue prestatiestest (10.000 cycli) conform DIN 4102-18.

De versies E120-C en E180-C voldoen ook aan klasse EW 30 in overeenkomst met EN 13501-2. Dit betekent dat ze slechts een beperkte hoeveelheid hitte doorgeven.

Groot aantal opties – Zie de specificatiepagina voor meer informatie. Het FM1 brandscherm kan worden aangepast aan de fysieke beperkingen.

Eenvoudig te installeren

FM1 Fire Curtain wordt modulair geleverd en is als zodanig eenvoudig te installeren.

Configuraties en afmetingen

Het FM1 brandscherm is beschikbaar als een enkelvoudige unit of als een dubbele horizontale of dubbele verticale unit voor een doorlopende behuizing met meerdere overlappende brandschermen om een doorlopende barrière te vormen.

De enkelvoudige rookschermen zijn beschikbaar met een lengte vanaf 1000 tot 5000 mm en een hoogte van 500 tot 5000 mm. Als er grotere schermen nodig zijn, kan hier aan worden voldaan door dubbele horizontale of dubbele verticale units te plaatsen.

De dubbele verticale en dubbele horizontale units kunnen worden uitgevoerd in elke gewenst lengte,mits de schermen overlappen, en zijn beschikbaar in hoogtes vanaf 500 mm tot 6000 mm.

Zodra er een signaal wordt ontvangen of er een stroomstoring optreedt, worden de schermen met gebruik van de zwaartekracht op een gecontroleerde manier tot een vooraf bepaalde hoogte afgerold. Gecertificeerde zijgeleiders of geleiderollen zorgen voor de afdichting tussen het doek en het gebouw om de immense positieve of negatieve druk die bij een brand optreedt, te weerstaan.

Er zijn twee afdeklijsten beschikbaar. De 'industriële' afdeklijst is voorzien van een vloeraansluiting om ook bij een niet-egale vloer te voorzien in een afgesloten brandcompartiment. Geïntegreerde expansiestukken vangen de thermische beweging op.

Een andere optie is een 'commerciële' afdeklijst die bijna onzichtbaar is in opgerolde toestand. In dit geval moet de klant zeker weten dat de vloer vlak is om rooklekkage te voorkomen.

Besturingssysteem

Het FM1 brandscherm kan worden geïntegreerd in een rookbeheersings- en brandbestrijdingsplan, met noodstroomvoorzieningen en de mogelijkheid om rechtstreeks te communiceren met een brandcontrolepaneel.

Het systeem is volledig beschermd en fail-safe zodat er geen op brandveiligheid gekeurde kabels met een brandvertraging van 30 minuten hoeven worden gebruikt om ervoor te zorgen dat de units in het geval van een tijdelijke stroomstoring opgerold blijven. Wanneer de stroomvoorziening na enige tijd niet is hersteld, worden de units volledig/tot de standaardpositie afgerold.

Ontwerpservice

Colt biedt een pre-order ontwerpservice. Neem contact met Colt op voor meer informatie met betrekking tot de toepassing, de specificaties, de installatie of het onderhoud van FM1 brandscherm.

Spreek met een specialist
© 2020 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions