Firelight Duo - Rookbeheersing en natuurlijke dakventilator

Natuurlijke dakventilator met dubbele ventilatieluiken voor de dagelijkse ventilatie en rookbeheersing die uitstekende aerodynamische, akoestische en thermische prestaties levert.

Firelight Duo - Natuurlijke dakventilator
Firelight Duo - Natuurlijke dakventilator
Met dubbele ventilatieluiken voor de dagelijkse ventilatie en rookbeheersing
Met dubbele ventilatieluiken voor de dagelijkse ventilatie en rookbeheersing

Getest op en conform EN 12101-2

De Firelight Duo is een hoogwaardige afvoerventilator voor de meeste soorten industriële en commerciële gebouwen en is ontworpen met in het achterhoofd de alsmaar strengere eisen van de richtlijn inzake de energieprestaties van gebouwen (EPBD). Getest op en conform EN 12101-2.

  • Groot aantal toepassingsmogelijkheden
  • Uitstekende prestaties
  • Bewezen prestaties
  • Efficiënt en weerbestendig
  • Eenvoudig te installeren
  • Duurzaam
  • Onderhoudsarm
  • Getest en gecertificeerd voor topprestaties

Kenmerken en voordelen

Groot aantal toepassingsmogelijkheden - De Firelight Duo wordt geclassificeerd als een dubbelwerkende ventilator die geschikt is voor de dagelijkse ventilatie en rookbeheersing. De polycarbonaat en glazen versies zorgen voor een natuurlijke daglichttoetreding en er zijn tal van panelen beschikbaar, inclusief een geluiddempend paneel.

Er zijn pneumatische of lineaire elektrische aandrijvingen beschikbaar. Afhankelijk van de afmetingen, het type en het gewicht van de ventilatieluiken kunnen de besturingselementen op een centraal besturingskanaal worden gemonteerd of op draagconsoles in de centrale regengoot.

Uitstekende prestaties - De Firelight Duo levert uitstekende aerodynamische, akoestische en thermische prestaties en is zeer brandwerend.

Akoestische prestaties – De Firelight Duo is voorzien van een geluiddempend paneel met een isolatiewaarde van R’w 49 dB.

Thermische prestaties - De Firelight Duo is thermisch onderbroken en is voorzien van vijf hoogwaardige ononderbroken EPDM- en TPE-afdichtingen; twee om het paneel in het luik af te dichten en drie tussen de luiken en het frame. Dit resulteert in een zeer lage luchtlekkage en een lage U-waarde.

Gecertificeerde prestaties - De Firelight Duo is uitvoerig getest in erkende testlaboratoriums van derden, gecertificeerd conform EN 12101-2: 2003 en voorzien van het CE-label.

Daarnaast is de Firelight Duo getest op de typische normen voor ramen en deuren:

EN 12207: luchtdoorlatendheid

EN 12208: waterwerend vermogen

EN 12211: weerstand tegen windbelasting

De Firelight Duo heeft een impacttest ondergaan conform GSBau18.

Eenvoudig te installeren - De Firelight Duo kan worden geïnstalleerd in glasconstructies, dakopstanden of panelen. Dankzij de vele beschikbare basisprofielen is de eenheid geschikt voor de meeste platen, glasconstructies en dakopstanden.

Duurzaam - De Firelight Duo wordt vervaardigd van een sterke, corrosiebestendige aluminiumlegering en is voorzien van roestvrijstalen bevestigingspunten.

Fabricagekwaliteit - De Firelight Duo wordt vervaardigd volgens de kwaliteitsnorm ISO 9000.

Ontwerpservice - Colt biedt een pre-order ontwerpservice. Neem contact met Colt op voor meer informatie met betrekking tot de toepassing, de specificaties, de installatie of het onderhoud van de Firelight Duo.

Download de brochure

Configureer uw product

© 2020 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions