Winkelcentrum De Passage, het omrijden waard!

Een goed uitgewerkt ontwerp en een, volgens de geldende normen, geïnstalleerde brandveiligheidsinstallatie, zorgen niet alleen voor een veilige vluchtweg als het nodig is, maar de installatie kan ook uitstekend dagelijks ingezet worden voor een comfortabel binnenklimaat.  Daarnaast is de Colt installatie naadloos in het ontwerp geïntegreerd, waardoor de architectuur niet verstoord wordt. Zo blijft een bezoek aan de Passage een beleving van het begin tot het einde.

Wie nietsvermoedend vanuit het grote jaren ‘60 plein van de Nieuwe Markt in Roosendaal door de schuifdeuren stapt, die de entree naar de Passage vormen, zal gegarandeerd even tot stilstand komen. Even vraag je je af waar je bent beland. Zit je midden in Istanbul? In New Orleans of een andere exotische stad? Nee hoor, gewoon midden in het Brabantse Roosendaal. Op deze locatie is een winkelcentrum verrezen dat zijn weerga in Europa niet kent. Natuurstenen vloeren met mozaïeken, marmeren kolommen, smeedwerk, unieke verlichting en gedetailleerd gedecoreerde (winkel-)puien zorgen ervoor dat je je waant in een sprookje van 1001 nacht.

Niet in de laatste plaats wordt deze sfeer opgeroepen door de door Colt geïnstalleerde lichtstraten en lichtkoepel. De twee winkelarmen van het centrum werden over de gehele lengte door Colt voorzien van lichtstraten. En niet zomaar lichtstraten. Maar lichtstraten met speciaal voor dit project ontworpen en vervaardigd glas in lood. In de centrale hal, boven het horecaterras, installeerde Colt een glazen koepel, eveneens met glas in loodbeglazing. Kosten noch moeite werden voor dit project gespaard. Zowel voor de lichtstraten als voor de koepel geldt dat je met open mond kunt blijven kijken.  Aan ieder detail is aandacht besteed.  Arbeidsintensief, maar het resultaat mag er zijn. En samen met het kwalitatief hoogwaardige aanbod van de winkels, het poppencombo op de balustrade, de replica van de Big Ben en nog vele andere speciale voorzieningen is de Passage zeker een bezoek waard.  Al moet je er een keer voor omrijden.

Veilig en comfortabel

Op een dergelijke locatie, waar veel mensen samenkomen, worden geen risico’s genomen op het gebied van brandveiligheid. Een goed uitgewerkt ontwerp en een, volgens de geldende normen, geïnstalleerde brandveiligheidsinstallatie, zorgen niet alleen voor een veilige vluchtweg als het nodig is, maar de installatie kan ook uitstekend dagelijks ingezet worden voor een comfortabel binnenklimaat.

Daarnaast is de Colt installatie naadloos in het ontwerp geïntegreerd, waardoor de architectuur niet verstoord wordt. Zo blijft een bezoek aan de Passage een beleving van het begin tot het einde.

Project
© 2020 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions