CoolStream - Adiabatisch koel- en ventilatiesysteem

De CoolStream S - biedt een betaalbare adiabatische koeling en ventilatie voor grote industriële ruimten en commerciële gebouwen. Het systeem is hygiënisch getest en gecertificeerd conform VDI 6022.

CoolStream - Adiabatisch koel- en ventilatiesysteem
CoolStream - Adiabatisch koel- en ventilatiesysteem
Adiabatische koeling is tot 90% efficiënt
Adiabatische koeling is tot 90% efficiënt

Adiabatische koeler - CoolStream

De CoolStream - Adiabatische koeler helpt tijdens de warme zomermaanden bij het koelen van grote industriële gebouwen. Dit hoeft niet ten koste te gaan van het milieu; door gebruik te maken van de koelcapaciteit van water, is het mogelijk om op een energiezuinig manier te koelen.

Kenmerken en voordelen

 • Adiabatische koeling is tot 90% efficiënt
 • Optie om de efficiënte door middel van EC-ventilatoren verder te vergroten
 • Lage bedrijfs- en onderhoudskosten
 • Eenvoudige en betrouwbare technologie
 • Gebruiksvriendelijk
 • Optie voor twee snelheden of een variabele snelheidsregeling
 • Zeer stil
 • Hoge luchtkwaliteit: gebruikt 100% buitenlucht
 • Milieuvriendelijk en veilig
 • Geen koudemiddelen
 • Geïntegreerd controlesysteem voor de waterkwaliteit en VDI-hygiënecertificaat

CoolStream systemen zijn onderhoudsarm

De CoolStream is bij uitstek geschikt voor de kunststof-, metaal- en voedingsmiddelenindustrie en voor opslagplaatsen en retailsheds.

Omdat de CoolStream systemen onderhoudsarm en de investerings- en gebruikskosten zijn, zijn ze uitermate populair bij gebouwenbeheerders en -eigenaren.

De werking

Hete droge lucht wordt door het koelmateriaal gezogen, wat resulteert in de uitwisseling van energie waardoor de temperatuur van de lucht aanzienlijk daalt. Hoe hoger de buitentemperatuur, hoe efficiënter verdampingskoeling werkt.

Efficiënte en kosteneffectieve koeling

Boven de 30 °C kan de lucht adiabatisch minimaal 10 °C worden gekoeld, wat resulteert in een zeer efficiënte koeling. Verdampingskoeling is 4 tot 7 maal zuiniger dan conventionele systemen en de investering is ook nog eens lager.

Koelen en ventileren met één systeem

De luchttoevoer bij verdampingskoeling bestaat voor 100% uit buitenlucht, zodat de luchtkwaliteit gehandhaafd blijft. Het is een geavanceerd toevoerventilatiesysteem. Dit betekent dat het zowel in het voorjaar als de zomer kan worden gebruikt en de koelfunctie automatisch wordt ingeschakeld wanneer dit nodig is. De warmte wordt doorgaans op hoog niveau middels natuurlijke ventilatoren weggenomen, waardoor er een aangename temperatuur op de werkvloer ontstaat.

CoolStream systemen zijn onderhoudsarm
CoolStream systemen zijn onderhoudsarm

Veilig en milieuvriendelijk

Het besturingssysteem van de CoolStream - S zorgt voor een veilige watercirculatie en -temperatuur. De unieke vorm van het desorptiemedium zorgt ervoor dat er geen licht wordt doorgelaten, zodat het water koel blijft. Het proceswater wordt ververst om de groei van bacteriën te voorkomen. Aluminium lamellen voorkomen de inval van zonlicht en beschermen het desorptiemedium tegen de externe omgeving. Dit alles resulteert in een optimale waterkwaliteit.

CoolStream werkt volledig op water, waardoor er geen CFC's of andere koudemiddelen nodig zijn.

Koeling die is afgestemd op het gebouw

Colt kan u adviseren over alle aspecten van het ventilatieontwerp.

Koeling die is afgestemd op het gebouw

Colt kan u adviseren over alle aspecten van het ventilatieontwerp. Met behulp van de meest geavanceerde CFD-berekeningen, kan Colt reeds vanaf het begin van ieder project ondersteuning bieden en definitieve informatie geven omtrent de verwachte prestaties en omstandigheden in de gekoelde ruimte.

Uitvoeringen: op het dak of in de gevel

1. Dak uitvoering

De CoolStream kent verschillende varianten voor plaatsing op het dak of aan de binnenzijde van de gevel. Standaard wordt de CoolStream S op het dak geïnstalleerd.

Geef uw ventilatiesysteem een boost met CoolStream

De CoolStream is met name effectief in grote ruimten, waar het gebruik van alleen een ventilatiesysteem niet garant staat voor een comfortabel intern werkklimaat. Het systeem kan achteraf worden toegevoegd aan bestaande ventilatiesystemen om het koeleffect te verhogen.

Energie- en waterbesparend

Een CoolStream in standaard uitvoering verbruikt afhankelijk van de gekozen configuratie slechts ongeveer 1kW en 50 liter water per 10.000m³/uur toevoerlucht. Het energieverbruik kan nog verder worden gereduceerd door het gebruik van EC-ventilatoren.

2. Uitvoering gevel

De CoolStream N - voor plaatsing aan de binnenzijde van de gevel maakt gebruik van natuurlijke ventilatie, een luchtstroom die van buiten naar binnen door koelmateriaal geleid wordt en zo de lucht afkoelt. Waar nodig kan de natuurlijke ventilatie vervangen of ondersteund worden door mechanische ventilatoren.

Geef uw ventilatiesysteem een boost met CoolStream N

De CoolStream N is met name effectief in grote ruimten, waar het gebruik van een zuiver natuurlijk ventilatiesysteem geen comfortabel intern werkklimaat kan garanderen. Het systeem kan achteraf worden toegevoegd aan bestaande natuurlijke ventilatiesystemen om het koelwerking te verhogen. Het natuurlijke ventilatiesysteem wordt ondersteund door de inlaatlucht van de koeler zodat met hetzelfde vrije inlaatoppervlak een lagere kamertemperatuur kan worden behaald.

Energie- en waterbesparend

Afhankelijk van de gekozen configuratie verbruikt een CoolStream N unit slechts ongeveer 50 liter water per 10.000m³/uur toevoerlucht, en vrijwel geen elektrische energie.

Modulair ontwerp

Het modulaire systeem is verkrijgbaar stappen van 400 mm en een maximale breedte van 10 meter, met vier verschillende hoogtematen tussen 666 mm en 2000 mm. Met een diepte van slechts 300 mm en een ruime keus aan beschikbare afwerkingskleuren kan de CoolStream N uitstekend aan de meeste gebouwen worden aangepast.

Colt conditions voor alle seizoenen

Colt beschikt tevens over een 'All Seasons'-uitvoering, die het hele jaar door ventilatie, warmteterugwinning en koeling biedt.

Download de brochure
© 2020 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions