CoolStream R - complete airconditioning-oplossing voor alle seizoenen

Het eerste verwarming- en koelsysteem ter wereld met adiabatische koeling

Het adiabatische systeem CoolStream R is het eerste verwarming- en koelsysteem met adiabatische koeling ter wereld voor plaatsing op het dak. CoolStream R is dé complete airconditioning-oplossing voor alle seizoenen. De CoolStream R is zeer geschikt voor grote industriële en commerciële gebouwen.

De CoolStream R verenigt koeling, verwarming, warmteterugwinning, luchtfiltering en ventilatie in één systeem.
 • Koelen
  Koelen
 • Ventileren
  Ventileren
 • Ventileren & recirculeren
  Ventileren &
  recirculeren
 • Extra recirculatie interne warmte
  Extra recirculatie
  interne warmte
 • Verwarmen
  Verwarmen
 • Praktische bediening
  Praktische bediening
 • Filteren
  Filteren
 • Filteren (menglucht)
  Filteren (menglucht)

Verwarming- en koelsysteem met adiabatische koeling

Op basis van de beproefde CoolStream-technologie heeft Colt een complete airconditioning-oplossing ontwikkeld voor alle seizoenen: De CoolStream R verenigt koeling, verwarming, warmteterugwinning, luchtfiltering en ventilatie in één systeem. De R staat voor Roof: De CoolStream R is het eerste verwarmings- en koelsysteem met adiabatische koeling ter wereld voor plaatsing op het dak. Dat bespaart veel ruimte in het gebouw. De CoolStream R is zeer geschikt voor grote industriële en commerciële gebouwen. U kunt kiezen uit verschillende filterklassen en diverse soorten verwarming (stadsverwarming, gas of elektrisch) met uiteenlopende vermogens. Voor elk project is een geschikte configuratie te vinden.

Werkingsprincipe van de CoolStream R

 • In de zomer zuigen energiezuinige EC-ventilatoren tot 20.000 kubieke meter warme buitenlucht per uur aan en leiden deze door de adiabatische koelunit. De lucht wordt hierbij met ca. 10 graden afgekoeld, gefilterd en in het gebouw geblazen. De opgewarmde lucht stroomt weer via natuurlijke of geforceerde ventilatie naar buiten. 
 • In de lente en in de herfst speelt warmteterugwinning een rol: De buitenlucht wordt gemengd met warme binnenlucht. De op de juiste temperatuur gebrachte menglucht wordt vervolgens gefilterd en over het gebouw verdeeld. Alleen de minimaal vereiste hoeveelheid buitenlucht wordt aangevoerd, en dat bespaart op de stroomkosten.
 • In de winter wordt de lucht verwarmd. Er wordt zo min mogelijk buitenlucht aangevoerd om zo veel mogelijk energie te besparen. Het circulatiemengsel wordt ook nu weer gefilterd en door de ventilatoren langs de verhitter geleid. De op temperatuur gebrachte menglucht stroomt door het gebouw en verwarmt het interieur.

De CoolStreambesturing Cortiva bedient en regelt de CoolStream R. Deze besturing is al in het systeem ingebouwd. Cortiva kan tot max. 16 CoolStream-units tegelijk besturen. De clou is: U heeft er toegang toe via een internetbrowser of via een app die u op een smartphone of tablet installeert.

Verdampingskoeling/adiabatische koeling

Adiabatische koeling is een efficiënt en effectief alternatief voor traditionele airconditioning, met name in grote gebouwen die normaal gesproken vanwege hun grootte alleen tegen hoge kosten kunnen worden gekoeld. De warme buitenlucht stroomt langs een vochtig desorptiemedium waardoor er energie wordt uitgewisseld en de luchttemperatuur aanzienlijk daalt. Hoe warmer en droger de buitenlucht is, hoe beter de verdampingskoeling functioneert. Verdampingskoeling is tot zeven keer zo zuinig als traditionele airconditioning en de investeringskosten zijn ook nog eens lager. En doordat er bij verdampingskoeling 100% verse buitenlucht wordt aangevoerd, is de luchtkwaliteit hoog.

De CoolStream R is een Complete airconditioning-oplossing voor alle seizoenen
De CoolStream R is een Complete airconditioning-oplossing voor alle seizoenen
De CoolStream R is wereldwijd het eerste verwarmings- en koelsysteem ter wereld met adiabatische koeling
De CoolStream R is wereldwijd het eerste verwarmings- en koelsysteem ter wereld met adiabatische koeling

CoolStream R is bij levering klaar om aangesloten te worden

Het is een door Colt ontwikkelde en geproduceerde „plug&play-unit“ die kant-en-klaar wordt geleverd, u hoeft hem alleen nog maar aan te sluiten. De CoolStream R verenigt verwarming, koeling, warmteterugwinning, luchtfiltering en ventilatie in één systeem. U kunt kiezen uit verschillende filterklassen en diverse soorten verwarming met uiteenlopende vermogens. Voor elk project is een geschikte configuratie te vinden.

Voldoet aan
ErP: Alle CoolStream-systeemoplossingen voldoen aan Verordening (EU) nr. 1253/2014, die is gebaseerd op ErP-richtlijn 2009/125/EG

ErP: Alle CoolStream-systeemoplossingen voldoen aan Verordening (EU) nr. 1253/2014, die is gebaseerd op ErP-richtlijn 2009/125/EG

© 2020 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions