Coltair voor industriële gebouwen

Coltair - voor een modulaire gedecentraliseerde ventilatie, koeling, verwarming en warmteterugwinning voor industriële gebouwen, opslagplaatsen en retailsheds.

Coltair voor industriële gebouwen
Coltair voor industriële gebouwen
Coltair - Robuust, betrouwbaar en duurzaam
Coltair - Robuust, betrouwbaar en duurzaam

De Coltair is een flexibel luchtbehandelingssysteem met een grote capaciteit dat ideaal is voor zowel een lokale koeling, verwarming en warmteterugwinning als het algemene comfort in industriële toepassingen en retailsheds. De Coltair wordt samengesteld uit een uitgebreid assortiment modulaire componenten. Er zijn drie afmetingen beschikbaar, zodat er voor elke installatie wel een geschikt systeem is.

  • Gedecentraliseerd systeem voor lokale koeling en verwarming
  • Groot aantal configuraties en afmetingen
  • Zowel luchtverversing als luchtafvoer met warmteterugwinning
  • Modulair concept: kan eenvoudig worden aangepast aan de afmetingen van een gebouw
  • Ontworpen voor industriële toepassingen
  • Robuust, betrouwbaar en duurzaam – vervaardigd van aluminium
  • Uniek ontwerp
Mechanisch luchttoevoersysteem
Mechanisch luchttoevoersysteem

De Coltair is bij uitstek geschikt voor de kunststof-, metaal- en voedingsmiddelenindustrie en voor opslagplaatsen en retailsheds. De Coltair kan als luchttoevoerunit uitstekend worden gecombineerd met de verdampingskoeling van de Colt Coolstream.

Hoe werkt de Coltair?

De Coltair is een mechanisch luchttoevoersysteem dat verse buitenlucht aanvoert via het dak of de gevel van het gebouw. De binnenlucht kan worden gemengd met de buitenlucht of volledig worden gerecirculeerd of de onderliggend werkvloer kan van frisse lucht worden voorzien. Waar verwarming is vereist, wordt de toevoerlucht opnieuw opgewarmd door een extra verwarmingselement. Waar koeling is vereist, wordt het systeem doorgaans gecombineerd met een Colt Coolstream adiabatisch koelsysteem.

Extra ventilatiemogelijkheden

De Coltair kan ook worden toegepast om bedompte lucht of dampen in bepaalde gebieden of van bepaalde processen af te voeren. Wanneer er een optionele warmteterugwinningsunit wordt geplaatst, kan dit leiden tot een hoog rendement.

Robuust, betrouwbaar en duurzaam

De Coltair wordt voor het grootste deel vervaardigd van duurzaam aluminium, dat in vergelijking met staal zeer corrosiebestendig en licht is. De kleine onderdelen worden gemaakt van gegalvaniseerd staal of roestvrijstaal.

Opties

Het systeem is beschikbaar in drie standaard afmetingen:

  Buis (mm) Actieve onderdelen (mm) Luchtvolumestroom (m³/uur)
Afmeting 05 520 x 520 800 x 800 5.000 en meer
Afmeting 07 750 x 750 1020 x 1020 10.000 en meer
Afmeting 09 900 x 900 1315 x 1315 15.000 en meer

Het systeem kan ook achteraf worden geïnstalleerd of na installatie op elk gewenst moment worden uitgebreid. De modulaire componenten omvatten onder andere wandroosters, diverse lengtes en configuraties van kanalen, luchtcirculatie-units, filtermodules (tot klasse F9), warmwaterinstallaties, diverse geluiddempers, axiale of centrifugale airconditioning of energiezuinige EC-ventilatoren en diverse soorten luchtprojectoren.

Onze ontwerpexpertise

Colt kan u adviseren over alle aspecten van het ventilatieontwerp.

Download de brochure
© 2020 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions