Colt Securex, Drukontlastklep

Een automatisch werkend drukontlastend element voor ruimtes met gevaar voor explosie of overdruk. Bij een explosie of bij drukontlasting van een vat of ketel wordt de overdruk in het gebouw via het in een klap openende Colt-Securex-systeem naar buiten afgelaten.

Automatisch werkend drukontlastend element
Automatisch werkend drukontlastend element
Securex - Drukontlastklep
Securex - Drukontlastklep

Montage

Colt-Securex is getest door de DMT(Deutsche Montan Technologie) in Dortmund. Colt Securex-systemen kunnen worden toegepast in platte daken, in wanden en in schuine oppervlakken met een hellingshoek tussen 0 en 90 graden. Bij montage op een afstand of een stalen frame wordt de flens geprefabriceerd. Een probleemloze installatie is steeds gewaarborgd.

Vergendeling

In gesloten toestand wordt de kap via een bout van roestvast staal door twee verende stiften vastgehouden. Bij een explosie bedraagt de statische aanspreekdruk 16 mbar.

Basis van installatie

De basis en flens van het Colt-Securex-systeem bestaan uit een kwalitatief hoogwaardig aluminiumlegering (AIMnIMg05). De flens laat zich aanpassen aan de desbetreffende inbouwpositie.

Kap van installatie

De Securex-kap bestaat uit een omlopend aluminium frame(extrusieprofiel van AI Sio5F22) met geïntegreerde kanaalplaat van polycarbonaat, helder of opaal, met een dikte van 10 resp. 16 mm. De kap is met scharnieren van roestvast staal aan de basis bevestigd. Indien de installatie voorzien moet worden van een niet transparante, geïsoleerde basis en kap, dan is deze uitvoering op aanvraag leverbaar.

Opvangkabels

Wanneer de kap bij overdruk in een klap opengaat om de druk af te laten, vangen elastische kabels gemaakt van polyamide de kap op om beschadiging va de installatie te voorkomen. Na een visuele controle kan de kap handmatig worden gesloten. Daarna is de kap weer geheel bedrijfsklaar.

Spreek met een specialist
© 2020 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions