Colt ClimaTower

Verminder de operationele kosten tot wel 75% ClimaTower

Midden in het hartje van de oude binnenstad van München, direct aan de Viktualienmarkt, ligt het in 2011 nieuw geopende hotel „Campo dei Fiori“. Het energieneutrale gebouw verbruikt 75 tot 80% minder energie voor verlichting, verwarming en warm water dan een conventioneel hotel. De kern van het innovatieve energieconcept wordt gevormd door de‚ Colt ClimaTower die decentraal in elk van de 43 kamers voor de verwarming en koeling zorgt via de speciale plafonds, evenals voor warm water.

Heeft de Green Building Award gewonnen

Het gaat hierbij om een microwarmtepomp die Colt als prototype voor het gebouw heeft ontwikkeld en als compact apparaat in de voorzieningenschacht van elke kamer en in sommige bedrijfsruimtes heeft geïnstalleerd. Daarnaast dragen ook een fotovoltaïsch en zonnewarmtesysteem op het dak, een grijswaterzuiveringssysteem, een hybride boiler voor verwarming en koeling en een passiefhuisgebouwenschil bij aan het energieconcept. De gasten merken er weinig van dat ze in een zogenaamd nul-energie-hotel slapen, met uitzondering van het effect van een perfect binnenklimaat bij gelijktijdige absolute stilte, want de ClimaTower werkt geruisloos. In april 2012 onderscheidde het onderzoeksbureau van de Europese Commissie het modelproject met de energie-efficiëntieprijs, de Green Building Award 2012. Eerder werd het Derag Livinghotel „Campo dei Fiori 2011“ al als GreenBuilding gecertificeerd.

Voordelen van ClimaTower
  • Energie-efficiëntie bij zeer lage energie niveaus
  • Op basis van behoeften, decentrale warmwaterbereiding zonder Legionella probleem
  • Silent verwarming en koeling
  • Lage operationele kosten, met behoud van een maximum aan comfort
  • Veilige, rustige, efficiënte en milieuvriendelijke
  • Ruimtebesparende installatie in nieuwbouw als in renovatie
  • Energieverbruik, ecologisch en economisch gebruik van restenergie
  • Veilig en milieuvriendelijk door de geringste hoeveelheid koelmiddel
© 2018 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions
Onze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken deze cookies voor webstatistieken, het verbeteren van het gebruiksgemak van de site en om passende aanbiedingen te doen van onze eigen producten en diensten. Lees meer...