Ventilatiesystemen en zonwering voor Civil Aviation Authority

Colt leverde 1,2 kilometer aan Cosmotron lichtstraten, WCO natuurlijke ventilatoren, EuroCO natuurlijke ventilatiesystemen en zonwering. 

De Civil Aviation Authority heeft Swanwick (in Hampshire) verkozen tot locatie voor het  350 miljoen pond kostende – luchtverkeerscentrum.

Meer dan 2.000 vierkante meter aan roostersystemen van de hoogste kwaliteit; dat vroeg om een veeleisende specificatie van het ontwerpteam. Na een uitgebreid selectieproces werd het Colt Universal-roostersysteem gekozen als het enige ventilatiesysteem dat volledig voldeed aan de gestelde eisen.

Het Swanswick Centre is een van de grootste en meest ambitieuze projecten van de Civil Aviation Authority. Het gebouw bestaat uit 5 verdiepingen met een vloeroppervlakte van maar liefst 42.000 vierkante meter en een maximum hoogte van 18,3 meter. 

Het primaire doel van het Colt-roostersysteem was het voorzien van de technische ruimtes van natuurlijke ventilatie. Het was echter ook een uitdaging om te voldoen aan de strenge esthetische eisen; de roosters integreren in het door Briggs Aasco geleverde gevelbekledingssysteem en – op andere plekken – in het metselwerk van het pand. De roostersystemen zijn met grote zorgvuldigheid aangebracht. Op zo’n manier dat ze binnen de schaduwlijnen – zowel horizontaal als ook verticaal – van de gevelbekleding pasten. Daarnaast is de coating op de roosters dusdanig gemixt om binnen het architectonische gevel- en metselwerk te passen. Het Colt Universal-systeem – met zijn unieke combinatie van regenwering en luchtstroom – werd geïnstalleerd in de hoofd- en bijgebouwen.

Een mix van tweerijige en drierijige roostersystemen voorziet de technische ruimtes – met elektrische apparatuur, airconditioning en ventilatiesystemen – van natuurlijke ventilatie. De installatie van het Colt-roostersysteem was in twaalf maanden voltooid, als onderdeel van een gecoördineerd civiel-technisch project.

Project Details
© 2020 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions