Akoestische roosters voor geluiddemping

Openingen van bijvoorbeeld technische ruimtes, koeltorens en compressorgebouwen  produceren normaal gesproken geluidsniveaus die hoger zijn dan toegestaan op een bepaalde afstand van het gebouw. 

Onze akoestische roostersystemen kunnen een uitstekende demping bieden voor zulke locaties en voldoen aan de strengste eisenrondomgeluidsbeheersing.

Akoestische roosters voor geluiddemping
Akoestische roosters voor geluiddemping
Akoestische roostersystemen kunnen een uitstekende demping bieden
Akoestische roostersystemen kunnen een uitstekende demping bieden

Rechte en vleugelvormige akoestische lamellen

Om zeker te zijn van de meest economische oplossing is het raadzaam om geluidsbeheersing zo vroeg mogelijk in het ontwerpproces te overwegen. Retrofits kunnen aanzienlijk duurder uitpakken.

De standaard Colt CALM-reeks

Er zijn twee standaard akoestische roosterpanelen beschikbaar:

  • Colt CALM C – Vleugelvormige akoestische lamellen
  • Colt CALM S – Rechte akoestische lamellen

U kunt de datasheets downloaden om de akoestische en aerodynamische prestaties van beide systemen te bekijken.

Het buitenste raamwerk bestaat uit 1,5mm aluminiumplaat en de akoestische lamellen zijn gemaakt van 1,2mm aluminiumplaat. Het omhulsel en de lamellen zijn gemaakt van aluminiumlegering type 3000-sßeries. De vulling is ofwel organische minerale wol of glasvezel met een dichtheid van 47kg/m3. De vulling is samengepakt onder niet minder dan 5% compressie om zo holtes – door verschuiving – te voorkomen. De vulling kan niet bewegen en is daarnaast ongedierte-, rot- en vochtbestendig.

Akoestische roosterpanelen van meer dan 1220mm breed (CALM C) / 1800mm breed (CALM S) en/of 2078mm (CALM C) / 2400mm (CALM S) hoog zijn normaal gesproken leverbaar als twee of meer modules om ter plaatse samen te voegen.

Kenmerken en voordelen van akoestische roosterspanelen

Goede prestaties – Onze akoestische roosterpanelen hebben een energiebesparend, aerodynamisch ontwerp en hebben erg lage drukvalkenmerken. Ze combinerenhoge akoestische demping met een goede luchtstroom.

Robuuste constructie – Onze panelen hebben een robuuste aluminium constructie met een lange levensduur. De panelen hebben een vulling die onbeweeglijk is en daarnaast ongedierte-, rot- en vochtbestendig is.

Opties voor installatie – Onze panelen zijn of achter roosterpanelen te plaatsen of als vrijstaande barrières of omheiningen. Ze zijn gedeeltelijk voorgemonteerd leverbaar – met de lamellen vooraf op maat gesneden en voorzien van isolatie en de frames afzonderlijk geleverd – of in delen. Wij kunnen ook het nodige ondersteunende staalwerk leveren en bieden een volledige installatieservice. 

Opties voor afwerkingen – Onze panelen zijn beschikbaar in een veelvoud van kleuren en afwerkingen, inclusief polyester poeder en PVDF/PVF  Een bescherming tegen vogels of insecten is naar keuze verkrijgbaar in gegalvaniseerd staal of roestvrijstaal.

Tweerijige optie – Als een enkelrijig systeem de benodigde geluidscontrole niet levert, is toepassing  van een tweerijig systeem mogelijk. Als alternatief zijn er coulissen dempers beschikbaar voor de gewenste geluidsreductie.

Opties voor deuren – Er zijn op maat gemaakte enkele en dubbele deuren beschikbaar. 

Hoog esthetisch – Onze panelen hebben aantrekkelijke strakke lijnen. 

Pre-order design service – U kunt contact opnemen met Colt voor meer informatie met betrekking tot de toepassing, specificatie of installatie van akoestische roosterpanelen

© 2020 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions