Buitenzonwering Zonwering met vaste of beweegbare lamellen

Zonwering aan de buitenkant van het gebouw is een van de meest effectieve manieren om zonne-instraling in een gebouw te voorkomen en ook in de zomer aangename binnentemperaturen te bereiken. Bovendien draagt buitenzonwering bij aan het voldoen aan de EPC. Doordat de stralingsenergie aan de buitenkant van het gebouw geabsorbeerd en gereflecteerd wordt hoeft deze warmte niet door een ventilatie- of koelsysteem afgevoerd te worden.

Buitenzonwering met vaste lamellen Esthetische buitenzonwering met glazen lamellen Multifunctionele buitenzonwering met metalen lamellen Duurzame buitenzonwering met zonnecellen Zonregulering met vaste of beweegbare metalen lamellen Ellisse met hout een architectonische blikvanger

Het functionele spectrum van Colt zonweringsystemen is zeer breed:

  • Zonwering
  • Warmtewering
  • Daglichttoetreding
  • Actieve en passieve zonne-energie
  • Architectonische blikvanger

Vaste en beweegbare zonwering: méér dan een blikvanger

Buitenzonwering voor een gevel - van glas, metaal of hout, vast of beweegbaar - is in de eerste plaats gewoon mooi. Toch is buitenzonwering meer dan alleen maar een aantrekkelijk ontwerp. In eerste instantie levert zonwering schaduw en beschermt zo tegen hitte en verblindend licht. Zonwering voorzien van PV-cellen benutten zonlicht bovendien optimaal als energiebron. Er is nog een bijkomend aspect dat heel belangrijk is: door beschaduwing van buitenaf kan de airconditioning op een lage stand en is het geen probleem te voldoen aan de EPC.

Zonregulering beweegbare zonwering

Met beweegbare zonwering bereikt men een uitermate effectieve beschaduwing van oost-, zuid- en westgevels met behulp van regelbare lamelsystemen die de stand van de zon volgen, zelfs als die op zijn laagst staat, d.w.z. bij zonsopgang en zonsondergang. Innovatieve oplossingen realiseert Colt veelal met doorschijnende lamellen, die zelfs in gesloten toestand een goede lichtkwaliteit leveren.

Download brochure
© 2020 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions