Effectieve zonwering met aluminium lamellen

Las Palmas: op de plek van de voormalige werkplaats van de Holland-Amerika Lijn op de Wilhelminapier in Rotterdam verrees na een grondige verbouwing in 2005 een echte eyecatcher. Colt voorzag het penthouse, dat als een losstaand object op het dak prijkt, van aluminium lamellen die de zon buiten de deur moeten houden. 

Zonwering over de hele breedte

De achterzijde van het penthouse, een ode aan het maritieme karakter en het verleden van de Kop van Zuid, ligt pal op het zuiden en is bovendien aan beide lange zijden helemaal van glas. Dat biedt overdag een spectaculaire aanblik. Het lijkt een grote ruimte, maar het zijn twee etages, onderverdeeld in receptie, gangen, kantoren, vergaderruimtes etc. In de zomer lopen de temperaturen echter hoog op. Te hoog. Colt zorgde door het aanbrengen van aluminium lamellen over de hele breedte voor verkoeling en lette erop dat de vormgeving perfect aansloot bij de rest van het penthouse. 

Kantelbare lamellen tegen het zonlicht

De lamellen zijn horizontaal onderverdeeld in secties en kunnen op basis van de zonnestand worden gekanteld van geheel open tot volledig gesloten. Dat gebeurt in principe over de hele breedte tegelijk, maar kunnen per ruimte individueel worden geregeld. De lamellen worden ´s avonds zodra het donker wordt, automatisch in de geopende stand gezet.

Las Palmas

Las Palmas is een voormalig werkplaatsengebouw van de Holland-Amerika Lijn op de Wilhelminapier in Rotterdam. Het werd tussen 1951 en 1953 gebouwd naar een ontwerp van het Rotterdamse architectenbureau Van den Broek en Bakema. Inmiddels zijn in het gebouw onder meer het Nederlands Fotomuseum en het visrestaurant van de bekende chef-kok Herman den Blijker gehuisvest.

Photocredit: © Bart van Damme, 2008

Project
© 2020 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions