Pasklare glazen lamellen voor winkelcentrum

Stijlvolle zonwering voor perfecte shoppingbeleving

In het winkelcentrum Köningsbau Passagen in Stuttgart in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg installeerde Colt 3.500 vierkante meter glazen lamellen, die aan de buitenkant van de tunnelvormige gevel werden bevestigd. De lamellen dienen als zon- en warmtewering in de zomer, zorgen voor voldoende ventilatie en voor efficiënt warmtegebruik in de winter. 

Starre en beweegbare lamellen

1.200 qm lamellen aan de boven- en onderzijde van het gebouw is star, het overige deel in het midden kan via een centrale besturing of handmatig worden bestuurd. De glazen profielen sluiten naadloos aan op de gebogen gevel en zijn over een lengte van 24 meter zonder zichtbare losse segmenten en op de millimeter nauwkeurig geplaatst. De lamellen kunnen afhankelijk van de stand van de zon tussen de 6 en 9 graden worden gedraaid. Een draaistroommotor zorgt voor de automatische en handmatige aansturing van de beweegbare lamellen.

Over winkelcentrum Köningsbau Passagen

De 'Königsbau Passagen' in Stuttgart is met een oppervlakte van 45.000 vierkante meter een van de grootste winkelcentra in de regio, ontworpen door het Berlijnse architectenbureau Hascher Jehle. Blikvanger van het gebouw is het gebogen glazen dak. Onder het winkelcentrum is een parkeergarage met 420 parkeerplaatsen te vinden.

Project
© 2020 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions