Metalen lamellen voor een denkfabriek

iHomeLab voorzien van interactieve gevel

Een 'denkfabriek' en onderzoekslaboratorium voor intelligent wonen: Colt voorzag het iHomeLab op de Campus van de Hochschule Luzern in het kleine Zwitserse plaatsje Horw van een 'levende' gebouwschil.

Metalen lamellen brengen gebouwschil in beweging

In totaal werden er 380 starre en 300 beweegbare lamellen aangebracht. De verticale lamellen bewegen als de kieuwen van een vis: de elementen gaan naar buiten staan, waardoor het lijkt alsof het gebouw heel diep ademhaalt. Het geheim: de lamellenconstructie kan met behulp van sensoren interactief reageren op het naderen van bezoekers. Zo worden bezoekers bijvoorbeeld verwelkomd met gespannen lamellen.  Daarmee heeft de gebouwschil een signaalfunctie voor het onderwerp 'intelligent wonen'.
De buitenste lamellen worden met behulp van motoren aangestuurd. Ze brengen de lamellen tot leven.

Verlichte gebouwschil

´s Nachts en in de schemering biedt het gebouw een bijzondere aanblik. De schil van het gebouw wordt verlicht en accentueert daarmee de lamellenbewegingen. Het gebouw lijkt daarmee bijna te gaan zweven. 

Over het iHome Lab

Het iHome Lab is een testomgeving voor de nieuwste technologieën van intelligent wonen. Hier worden scenario´s op het gebied van gebouwenautomatisering en technologieën ontwikkeld en op hun geschiktheid getest.

Project
© 2020 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions