Campus Infineon

De gebouwgeometrie van de twaalf bouwcomplexen van het nieuwe hoofdkantoor van het Infineon-concern is uitermate heterogeen. Daarom ontwikkelde Colt samen met de architecten een zonweringsconcept in de vorm van een individueel vervaardigde constructie, die perfect geïntegreerd wordt in de verschillende gevelconstructies.

Als aanvulling op de houten gevelbekleding plaatste Colt circa 13.000 m2 aan lamellensystemen als starre versie van hoogwaardig aluminium.

De grootste technische uitdaging vormden echter de 634 regelbare panelen.

Voor de inbouw vóór een vensteroppervlak van 2500 m2 waren vooraf diverse windtunneltests noodzakelijk.

Hiertoe vervaardigde Colt verschillende prototypen als demonstratiemodellen.

Uit duurtests met bijna 10.000 hefbewegingen binnen 30 dagen bleek 
dat het systeem storingsvrije werkte.

De constructie van de panelen is zodanig, dat deze naast verschillende lamellentypen ook met andere materialen en vullingen uitgevoerd kunnen worden.

Wat betreft materiaalkwaliteit, flexibiliteit, minimalisering van de koelbelasting en beschaduwingsefficiëntie, komt het nuttig effect  in vergelijking met traditionele jaloeziesystemen heel duidelijk naar voren. Daarom was er voor de probleemoplossing van Colt geen gelijkwaardig alternatief.

De bijzondere geometrie van zonnepanelen in een draai- en schuifuitvoering  – het uitklappen tot een uitkragend systeem – biedt vooral voordelen bij gevels die op het zuiden zijn gericht.

De in alle hemelsrichtingen lopende bouwobjecten kregen een gevel met lamellen en panelen met een uniek uiterlijk

  1. Lamel
  2. Lamelhouder
  3. Klaparm
  4. Hefslede
  5. Console
  6. Geleideprofiel
  7. Spanset

Voordat 634 zonnepanelen in een draai- en schuifuitvoering bij 
Infineon geïnstalleerd werden, onderwierpen de Colt-ingenieurs het systeem in het bedrijfsinterne onderzoeks- en ontwikkelingslaboratorium aan een belastingstest met bijna 10.000 open- en sluitcycli – voor geveldoorsnede.

Project
© 2020 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions