Lamellenroosters met vaste metalen lamellen: voor de toevoer en afvoer van lucht

Colt 3UL Universal zijn drierijige lamellenroosters, ontworpen voor ventilatie en/of gevelbekleding. Ook zijn de muurroosters inzetbaar voor het ventileren van gebouwen. De 3UL Universal roostersystemen zijn daar in te zetten, waar bescherming tegen regen van groot belang is.

3UL Lamellenroosters met vaste metalen lamellen: voor de toevoer en afvoer van lucht.
3UL Lamellenroosters met vaste metalen lamellen: voor de toevoer en afvoer van lucht.
Tekening lamellenroosters voor gevelbekleding en ventilatie
Tekening lamellenroosters voor gevelbekleding en ventilatie

Lamellenroosters voor gevelbekleding en ventilatie

Colt 3UL Universal lamellenroosters zijn  geëxtrudeerde of gerolvormde roostersystemen, daar inzetbaar waar gevelbekleding en/of ventilatie gewenst is. Een lamellenrooster is vaak nodig voor de afscherming van allerlei – technische – ruimtes.

Drierijige roostersystemen (3UL) zijn ontworpen voor afschermings- of bekledingsdoeleinden. 3UL is daar inzetbaar waar bescherming tegen regen van groot belang is. Waar bescherming tegen regen van minder groot belang is, adviseren wij het gebruik van óf 1UL óf 2UL muurroosters.

Het Colt Universal lamellenrooster is volledig te configureren naar uw behoefte.

Functies en voordelen van Universal lamellenroosters

Een lamellenrooster is – aan de achterzijde – geprofileerd voor de afwatering. Het lamellenrooster is horizontaal, maar ook verticaal te monteren. Horizontale roostersystemen zijn voorzien van doorlopende hoeken, maar ook van vele hoeken, vormen en deuren. Roostersystemen zijn te vervaardigen uit hoogwaardig, corrosiebestendig aluminium (Al Mg Si 0.5 F22). Standaard onbehandeld, maar – op verzoek – in iedere willekeurige RAL-kleur leverbaar.

Regenwering lamellenrooster

De discussie over de effectiviteit van het regenwerend vermogen van een lamellenrooster behoort – met de HEVAC-normering – tot de verleden tijd. De normering geeft een classificatiemethode aan; voor de effectiviteit van de aerodynamische coëfficiënt (mate van luchtdoorlaat). Hiermee is het voor de ontwerper een selectie-instrument om voor iedere toepassing een eenduidige opgave te doen van de uitvoering van roostersystemen. Regeninslag of het binnendringen van regen of sneeuw, wordt met name bepaald door de windsnelheid op het rooster. En niet door de veel lagere aanzuigsnelheid van roostersystemen. 

Zeer aerodynamisch efficiënt – dit vermindert de luchtweerstand. Hierdoor is er een kleinere opening nodig. Dit spaart kosten uit.

Duurzaam en onderhoudsvrij – UL is volledig te vervaardigen uit corrosiebestendige materialen, aluminium, staal , RVS.

Bewezen prestaties – UL is getest volgens EN 13030:2001.

Eenvoudig te installeren – UL is leverbaar als set van onderdelen of voorgemonteerd.

Groot aantal opties – UL is verkrijgbaar in verschillende vormen, configuraties, materialen, afwerkingen en coatings. Zo voldoet UL aan de eisen van vrijwel elk project.

Een lamellenrooster is te extruderen of rolvormen; afwerking polyester poeder gelakt of geanodiseerd.

Roostersystemen kunnen speciale vormen, verstekhoeken en roosterdeuren omvatten. Colt biedt ook een reeks aan dakopbouwen.

Als geluidsreductie van belang is, is de inzet van akoestische roosterpanelen mogelijk.

Prestaties

Het Universal roostersysteem is getest volgens EN 13030:2001.

Wij zijn u graag van dienst!

Wij bieden een pre-order design service. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor volledig project management en de installatie van de roostersystemen zelf. Wij nemen de volledige verantwoordelijkheid voor een opdracht!

© 2020 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions