Buitenluchtrooster met vaste metalen lamellen voor toe- en afvoerlucht, gecombineerd met hoge regenwering

Colt 2UL Universal is een tweerijig buitenluchtrooster, ontworpen voor het ventileren en esthetisch afwerken van gebouwen. 2UL Universal is daar in te zetten, waar regenwering van belang is.

Tweerijig buitenluchtrooster, ontworpen voor het ventileren en esthetisch afwerken van gebouwen
Tweerijig buitenluchtrooster, ontworpen voor het ventileren en esthetisch afwerken van gebouwen
Colt 2UL Universal ventilatierooster is een tweerijig – geëxtrudeerd of gerolvormd – roostersysteem
Colt 2UL Universal ventilatierooster is een tweerijig – geëxtrudeerd of gerolvormd – roostersysteem.

Buitenluchtrooster voor ventilatie en gevelbekleding

Het Colt 2UL Universal ventilatierooster is een tweerijig – geëxtrudeerd of gerolvormd – roostersysteem. Het buitenrooster is in te zetten voor gevelbekleding en/of ventilatie. Het ventilatierooster wordt vaak gebruikt voor de afdekking van onder andere technische ruimtes.

2UL is een tweerijig (2UL) roostersysteem, ontworpen voor de afscherming of bekleding van gebouwen. 2UL is daar in te zetten waar bescherming tegen regen belangrijk is. Waar bescherming tegen regen van groter belang is, adviseren wij 3UL ventilatieroosters.

Configuratie van Colt Universal roostersystemen is volledig naar uw wensen mogelijk.

Functies en voordelen van Universal rooster

Het roostersysteem is – aan de achterkant – geprofileerd voor de afwatering. Het rooster is horizontaal en verticaal te monteren. Een horizontaal roostersysteem is voorzien van doorlopende hoeken, maar ook van uiteenlopende deuren, vormen en hoeken. De roostersystemen zijn te vervaardigen van corrosiebestendig, hoogwaardig aluminium (Al Mg Si 0.5 F22). In iedere willekeurige RAL-kleur leverbaar, maar standaard onbehandeld.

Regenwering Universal buitenluchtrooster

De discussie over de effectiviteit van het regenwerend vermogen van het Universal rooster behoort – met de HEVAC-normering – tot het verleden. De normering biedt een classificatiemethode voor de effectiviteit van de aerodynamische coëfficiënt (mate van luchtdoorlaat). Hiermee is het een selectie-instrument voor de ontwerper; voor iedere toepassing een eenduidige opgave van de uitvoering van het buitenluchtrooster. Regeninslag – of het binnendringen van regen of sneeuw – wordt vooral bepaald door de windsnelheid op het rooster. Niet door de veel lagere aanzuigsnelheid van het buitenrooster. Een tweede rij lamellen met watergootjes – die uitmonden in inwendige afwateringskokers – verhoogt het regeninslagwerende vermogen sterk.

Zeer aerodynamisch efficiënt – dit vermindert de luchtweerstand. Hierdoor is er een kleinere opening nodig, wat kosten uitspaart.

Duurzaam en onderhoudsvrij – UL is volledig te vervaardigen uit corrosiebestendige materialen zoals aluminium, staal en RVS.

Bewezen prestaties – UL is getest volgens EN 13030:2001.

Eenvoudige installatie – UL is voorgemonteerd leverbaar of als set van onderdelen.

Groot aantal opties – UL is verkrijgbaar in verschillende vormen, configuraties, materialen, afwerkingen en coatings om zo aan de eisen van vrijwel elk project te voldoen.

Een buitenrooster is te extruderen of rolvormen. Afwerking polyester poeder gelakt of geanodiseerd.

Het roostersysteem kan roosterdeuren, verstekhoeken en speciale vormen omvatten. Colt heeft ook een reeks aan dakopbouwen.

Als geluidsreductie van belang is, is de inzet van akoestische roosterpanelen te adviseren.

Prestaties

Het Universal roostersysteem is getest volgens EN 13030:2001.

Wij zijn u graag van dienst!

Wij bieden een pre-order design service. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor volledig project management en de installatie van de roostersystemen zelf. Wij nemen de volledige verantwoordelijkheid voor een opdracht!

© 2020 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions