Buitenluchtroosters met vaste metalen lamellen voor toe- en afvoerlucht

1UL Universal zijn enkelrijige buitenluchtroosters, ontworpen om de gevel te bekleden. Ook zijn de buitenluchtroosters inzetbaar voor ventilatietoepassingen. De 1UL Universal buitenluchtroosters zijn daar inzetbaar, waar bescherming tegen regen niet van cruciaal belang is.

Buitenluchtroosters met vaste metalen lamellen - Emirates Stadium
Buitenluchtroosters met vaste metalen lamellen - Emirates Stadium
Buitenluchtroosters voor gevelbekleding en ventilatie
Buitenluchtroosters voor gevelbekleding en ventilatie

Buitenluchtroosters voor gevelbekleding en ventilatie

Colt 1UL Universal buitenluchtroosters zijn geëxtrudeerde of gerolvormde eenrijige (1UL) roostersystemen, inzetbaar voor gevelbekleding en/of ventilatie. De buitenluchtroosters worden vaak ingezet voor de afscherming van allerlei (technische) ruimtes.

1UL zijn enkelrijige buitenluchtroosters, ontworpen voor afschermings- of bekledingsdoeleinden. 1 UL is daar inzetbaar waar bescherming tegen regen niet van primair belang is. Waar bescherming tegen regen wél van groot belang is, adviseren wij het gebruik van óf 2UL óf 3UL buitenluchtroosters.

Colt Universal buitenluchtroosters zijn volledig te configureren naar uw wensen.

Functies en voordelen van Universal buitenluchtroosters

De buitenluchtroosters zijn aan de achterzijde geprofileerd ten behoeve van de afwatering. De buitenluchtroosters zijn zowel horizontaal als verticaal te monteren. Horizontale buitenluchtroosters zijn van doorlopende hoeken te voorzien, maar ook van vele vormen, hoeken en deuren. Buitenluchtroosters worden vervaardigd van hoogwaardig corrosiebestendig aluminium (Al Mg Si 0.5 F22). Standaard onbehandeld, maar op verzoek in iedere willekeurige RAL-kleur leverbaar.

Regenwering buitenluchtroosters

De discussie over de effectiviteit van het regenwerend vermogen van buitenluchtroosters behoort met de HEVAC-normering tot de verleden tijd. De normering geeft een classificatiemethode aan voor de effectiviteit van de aerodynamische coëfficiënt (mate van luchtdoorlaat). Hiermee is het een selectie-instrument voor de ontwerper om voor iedere toepassing een eenduidige opgave te doen van de uitvoering van buitenluchtroosters. Regeninslag c.q. het binnendringen van regen of sneeuw wordt namelijk vooral bepaald door de windsnelheid op het rooster en niet door de veel lagere aanzuigsnelheid van buitenluchtroosters. Door het aanbrengen van een tweede en/of derde rij lamellen met watergootjes, die uitmonden in inwendige afwateringskokers, is het regeninslagwerend vermogen sterk te verhogen.

Zeer aerodynamisch efficiënt –dit vermindert de luchtweerstand. Hierdoor is er een kleinere opening nodig, wat kosten uitspaart.

Duurzaam en onderhoudsvrij –UL buitenluchtroosters zijn volledig te vervaardigen uit corrosiebestendige materialen, aluminium, staal en RVS.

Bewezen prestaties –UL buitenluchtroosters zijn getest volgens EN 13030:2001.

Eenvoudig te installeren –UL buitenluchtroosters zijn voorgemonteerd leverbaar of als set van onderdelen.

Een groot aantal opties –UL buitenluchtroosters zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, configuraties, materialen, afwerkingen en coatings om zo aan de eisen van vrijwel elk project te voldoen.

Buitenluchtroosters zijn te extruderen of rolvormen; afwerking polyester poeder gelakt of geanodiseerd.

Buitenluchtroosters kunnen verstekhoeken, speciale vormen en roosterdeuren omvatten. Colt heeft ook een scala aan dakopbouwen.

Als geluidsreductie nodig is, is de inzet van akoestische roosterpanelen mogelijk.

Prestaties

Universal buitenluchtroosters zijn getest volgens EN 13030:2001.

Wij zijn u graag van dienst!

Wij bieden een pre-order design service. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor volledig project management en de installatie van de buitenluchtroosters zelf. Wij nemen de volledige verantwoordelijkheid voor een opdracht! 

© 2020 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions