CoolStream S∙T∙A∙R systemen voor ventilatie, koeling, verwarming en recirculatie van warme lucht voor alle seizoenen

Adiabatische koeling als alternatief voor conventionele airconditioning

CoolStream-systemen zijn klimaatsystemen met ventilatoren op basis van natuurlijke verdamping. Adiabatische koeling is een efficiënt en effectief alternatief voor traditionele klimaatbehandeling, met name in industriële of semi-industriële gebouwen waarbij klimaatbehandeling normaal gesproken vanwege de omvang van de gebouwen alleen tegen hoge kosten mogelijk is. De warme buitenlucht stroomt langs een vochtig desorptiemedium waardoor er energie wordt uitgewisseld en de luchttemperatuur aanzienlijk daalt. Hoe warmer en droger de buitenlucht is, hoe beter de verdampingskoeling functioneert.

CoolStream S∙T∙A∙R-systemen zijn geschikt voor vrijwel alle industrietakken zoals kunststof- en metaalverwerking, levensmiddelenindustrie en de elektronica-industrie. Daarnaast zijn de producten geschikt voor grote ruimten zoals distributiecentra, bouwmarkten en sporthallen.

Adiabatische koeling als alternatief voor conventionele airconditioning
Adiabatische koeling als alternatief voor conventionele airconditioning
Voldoet aan
ErP: Alle CoolStream-systeemoplossingen voldoen aan Verordening (EU) nr. 1253/2014, die is gebaseerd op ErP-richtlijn 2009/125/EG

ErP: Alle CoolStream-systeemoplossingen voldoen aan Verordening (EU) nr. 1253/2014, die is gebaseerd op ErP-richtlijn 2009/125/EG

Prettig werkklimaat door adiabatische koeling

Als de buitentemperatuur warmer is dan 30°C, is de lucht met meer dan 10°C af te koelen. De adiabatische koeling is 4 tot 7 maal zuiniger dan conventionele airconditioning en vergt slechts een lage investering. Doordat er bij verdampingskoeling 100% verse buitenlucht wordt aangevoerd, is de luchtkwaliteit hoog. Hierdoor kunnen de CoolStream-systemen het hele jaar worden gebruikt voor buitenluchtventilatie, waarbij de koeling alleen wordt ingeschakeld als dat nodig is. Met behulp van een natuurlijk ventilatiesysteem wordt warmte aan het, meestal warmere, gebouw onttrokken. Dit zorgt voor een aangename temperatuur in de verblijfsruimten. 

CoolStream-systemen zijn geschikt voor vrijwel alle industrietakken zoals kunststof- en metaalverwerking, levensmiddelenindustrie en de elektronica-industrie. Daarnaast zijn de producten geschikt voor grote ruimten zoals distributiecentra, bouwmarkten, beursgebouwen en sporthallen.

CoolStream S∙T∙A∙R systemen

CoolStream S - Adiabatische koeling - verdampingskoeling

Coolstream S

KoelenVentilerenPraktische bediening Filteren

De CoolStream S ventileert of koelt naar behoefte. Bij ventilatie zorgt het systeem voor frisse buitenlucht in de ruimten. Op warme dagen, wanneer ventilatie alleen niet meer voldoende is, wordt de adiabatische koeling ingeschakeld. De luchttemperatuur wordt door verdamping van water afgekoeld.

CoolStream T - Adiabatische koeling - verdampingskoeling

Coolstream T

KoelenVentilerenVentileren & recirculerenExtra recirculatie interne warmtePraktische bediening Filteren

De CoolStream T ventileert en koelt naar behoefte en heeft bovendien de mogelijkheid om warme lucht te recirculeren. Als het buiten afkoelt en er warmte nodig is, dan wordt de koele buitenlucht gemengd met de warme recirculatielucht. Door de gerichte toevoer van warme recirculatielucht ontstaat een aangename temperatuur.

CoolStream A - Adiabatische koeling - verdampingskoeling

Coolstream A

KoelenVentilerenVentileren & recirculerenExtra recirculatie interne warmtePraktische bediening Filteren

De CoolStream A bestaat uit drie modules: Adiabatische koelmodule, mengluchtmodule en ventilatormodule. Net als bij de CoolStream T en CoolStream R wordt warme recirculatielucht bijgemengd. De lucht wordt in dit geval echter direct onder het dak van de hal met de aanvoerlucht gemengd.

CoolStream R - complete airconditioning-oplossing

Coolstream R

KoelenVentilerenVentileren & recirculerenExtra recirculatie interne warmteVerwarmenPraktische bediening FilterenFilteren (menglucht)

De CoolStream R biedt klimaatbeheersing voor alle seizoenen: ventilatie, koeling, verwarming, recirculatie van warme lucht en luchtfiltering, allemaal in één systeem.

© 2020 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions