Tweerijige roostersystemen voor Piccadilly Station in Manchester

De nieuwe stationshal van het Piccadilly Railway Station in Manchester was afgerond vóór de start van de Gemenebestspelen. De doelstelling was om het station: 

  • een imago te geven, passend bij de 21e eeuw
  • een uitstraling te geven, passend bij de stad
  • een verbeterde doorstroming van passagiers te geven
  • een goede bereikbaarheid voor voetgangers en voertuigen te geven.

Elke dag maken 50.000 passagiers gebruik van het station.

Ontworpen door BDP – met Laing O’Rourke als hoofdaannemer – won de verbouwing onder andere:

  • de British Council of Shopping Centres ‘Special Award’
  • een Royal Institute of British Architects (RIBA) Award
  • een National Railway Heritage Modern Railway Award

Colt leverde roostersystemen voor gevelbekleding- en ventilatiedoeleinden voor een verscheidenheid van (technische) ruimtes. De roostersystemen vormen een combinatie van zowel enkelrijige als tweerijige roosters, afhankelijk van de luchtstroom en benodigde regenwering. Zowel de enkelrijige als tweerijige roostersystemen kregen dezelfde uiterlijke verschijning. 

Project Details
© 2017 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions