Zonwerende lamellen voor de Rabobank

Colt draagt bij aan duurzame architectuur

Een grootscheepse renovatie bij de Rabobank Bollenstreek: Colt droeg met glazen zonwerende lamellen een steentje bij aan het duurzame karakter van het gebouw. 

Het bestaande pand van de Rabobank Bollenstreek moest met 1200 m2 worden uitgebreid om de vestigingen uit Noordwijk, Sassenheim en Lisse hier ook onder te kunnen brengen.  Het vroegere typisch massieve gebouw werd volledig onder handen genomen. Er is geen hoekje meer te vinden dat niet werd aangeraakt. Voor de Rabobank was het van belang dat deze uitbreiding duurzaam zou zijn.  Na voltooiing kreeg het gebouw zelfs het energielabel A+ en ontving de vestiging de Rabo Energieprijs voor de bank die het zuinigst en meest duurzaam met energie omgaat. Colt droeg hieraan een steentje bij. 

Over zonwerende lamellen en maximaal daglicht

Voor de achter- en zijgevel plaatste Colt International glazen zonwerende lamellen. De zonwering speelt een belangrijke rol voor het binnenklimaat. In de zomer zorgt het systeem voor schaduw en komt er minder warmte van buiten naar binnen, waardoor de koellast lager wordt. In de winter dringt er minder kou naar binnen en kan de verwarming lager worden gezet. Omdat de stand van de lamellen kan worden geregeld, staan ze altijd in een optimale hoek ten opzichte van de zon en leveren daarmee ook een bijdrage aan de lichtregeling in het gebouw. Het lamellensysteem kan op elke bestaande bouw worden aangebracht, onafhankelijk van de gevel erachter. 

Rabobank Bollenstreek

Rabobank Bollenstreek biedt financiële expertise op het gebied van bankieren, vermogensbeheer, leasing, verzekeren en vastgoed. In Hillegom staat de hoofdvestiging van de Rabobank Bollenstreek, waarin de vestigingen van Noordwijk, Sassenheim en Lisse zijn samengebracht. 

Project
© 2017 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions